Investiție de 12 milioane de euro și 300 de angajări, în Rovinari

Enova Group, o societate specializată în producția de componente mecanice, electromecanice și servicii calificate în domeniul automatizarilor industriale, tocmai a achiziționat fosta platformă industrială UMR, din Rovinari, și urmează să creeze aici un centru industrial modern, pentru construcția de mașini automate pentru sectoarele de îmbuteliere, împachetat, industria alimentară și industria farmaceutică. Anunțul a fost făcut de primarul din Rovinari, Robert Filip, pe pagina de socializare.

Enova Group a alocat pentru această platformă 12 milioane de euro, iar când va fi complet operațională va număra 300 de angajați.

"Practic, este vorba despre un adevărat centru tehnologic integrat. În cadrul unui singur complex industrial, vor exista toate activitățile necesare pentru producția de piese mecanice, confecții metalice, echipamente electrice, continuând cu departamentele de asamblare și testare a mașinilor și terminând cu departamentul de ambalare și expediere. În următorii ani, tot mai multe mașini automate de ultimă generatie vor fi fabricate integral în noul sediu din Rovinari, care are o suprafață totală de 10 hectare și toate condițiile esențiale pentru această nouă provocare", a explicat primarul Filip.

Acest proiect va implica în principal personal cu înaltă calificare în domeniile mecanic, electrotehnic și al automatizărilor industriale. "De fapt, este prima societate din judetul Gorj și din zonele învecinate în care se vor folosi cele mai moderne tehnologii pentru producția de mașini automate. Unul dintre primii parteneri ai Enova Group în acest proiect ambițios va fi Sidel – parte a grupului Tetrapak, lider mondial în sectorul îmbutelierii. Enova Group și Sidel tocmai au semnat un acord comercial important, pe mai mulți ani, pentru achiziționarea de echipamente End of Line, “la cheie”. Acestea vor fi realizate integral în Rovinari și expediate în intreaga lume, direct către clientul final", a mai menționat Filip.

La terminarea proiectului investiția se va ridica la o sumă estimată de 25 milioane de euro.

Galerie foto


Vizualizări: 12,491

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: