Mineri fără concediu de odihnă: Au chiar și peste 30 de zile neluate

Deși ne apropiem de finalul anului, sunt mulți angajați ai Complexului Energetic Oltenia care nu au reușit să profite de concediul de odihnă. Sunt salariați care au și peste 30 de zile de concediu de odihnă de care ar trebui să se bucure, dar nu își pot lua zile libere din lipsă de personal. Este vorba, în principal, despre minerii care muncesc la foc continuu să fie stocuri suficiente de cărbune.

Se lucrează intens în toate carierele. Chiar dacă programul este diferit de la o carieră minieră la alta, angajații din producție prind rar zile libere. “Diferă programul de la o carieră la alta. Se discuta despre un program cu două zile unu, două zile doi, două zile schimbul trei și două zile libere. Acest program se preta când era personal. E mai odihnitor pentru om, dar trebuie să ai personal pentru că oamenilor care lucrează într-un astfel de program trebuie să le dai un alt program la anumite zile și de unde iei să pui în locul lor pe altcineva?”, a spus Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie.

Liderul FNME a explicat că sunt mineri care au chiar și o lună de concediu de odihnă, oameni care nu au reușit să-și ia nici măcar o zi de concediu în acest an. Ținând cont că suntem deja în luna octombrie, este greu de crezut că minerii vor reuși să beneficieze de concediul pe care îl merită. „Sunt colegi care, la acest moment, au și peste 30 de zile de concediu neefectuate. Au fost prin iunie colegi care aveau și concediul pe acest an integral și 20 de zile de anul trecut. Și-au mai rezolvat problemele, dar tot au rămas foarte multe zile de concediu neefectuate. Deja suntem în trimestrul IV. Ar fi trebuit ca toți salariații să aibă peste trei sferturi din concedii efectuate. Sunt colegi care nu au efectuat nici un sfert”, a mai adăugat Pârvulescu.

Vizualizări: 3,073

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: