Patru proiecte pentru CEO, blocate la Ministerul Energiei

Lipsa unui ministru la Energie în ultimele săptămâni a blocat patru proiecte de hotărâre de guvern de care avea nevoie Complexului Energetic Oltenia. Informația a fost dată de managerul Sorin Boza la Accent TV, chiar în ziua demiterii guvernului Dăncilă prin moțiune de cenzură. “Îmi doresc să vină cineva cât mai repede, să se instaleze. Din păcate, de două luni, de când avem această instabilitate politică, de când nu avem ministru la Energie, avem patru acte normative care sunt blocate din lipsa semnăturii ministrului”.

Boza a explicat și despre ce proiecte este vorba: “Este vorba despre expropierea de la Pinoasa, care stă la Ministerul Energiei, are bani alocați în bugetul pe 2019, vă dați seama ce scurt este timpul să se aprobe și să intre bani în bugetul complexului. Este exproprierea de la Lupoaia, alte două proiecte de hotărâre de guvern pentru scoaterea din domeniul forestier a unor terenuri la Roșiuța și Tismana. Toate așteaptă semnătura ministrului de două luni”.

Cea mai gravă problemă este cea legată de mecanismul de sprijin al CE Oltenia pentru achiziționarea certificatelor de carbon, care este de asemenea întârziat, a mai spus Sorin Boza. (A.A.)

Vizualizări: 2,691

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: