Trei hoti de cablu, trimisi dupa gratii

Poliţiştii au reţinut 3 persoane suspectate de comiterea mai multor furturi de cablu telefonic. După comiterea unui astfel de furt între satele Gornoviţa şi Topeşti, suspecţii au încercat să se sustragă cercetărilor, însă au fost prinşi după câteva ore de căutări. În activităţile de căutare, poliţiştii din Tismana au fost sprijiniţi de luptători ai Serviciului de Intervenţie Rapidă Gorj şi jandarmi ai I.J.J. Gorj.

În data de 17.02.2011, orele 00:33, Poliţia Oraşului Tismana a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112 de către dispecerul unei societăţi de telefonie despre faptul că pe tronsonul Tismana-Gornoviţa a pornit alarma de avarie, posibil din cauza sustragerii de cablu telefonic.

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constatat că între satele Gornoviţa şi Topeşti de pe raza oraşului Tismana, într-o zonă nelocuită, a fost sustras cablul telefonic pe o lungime de 150 metri, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 3.000 lei.

Având în vedere că din cercetările efectuate a rezultat că suspecţii, după sustragerea cablului telefonic, au părăsit locul faptei, îndreptându-se spre o pădure din apropiere, pentru depistarea cu operativitatea a acestora au fost suplimentate efectivele de poliţişti cu luptători ai Serviciului de Intervenţie Rapidă Gorj şi jandarmi ai I.J.J. Gorj.

În jurul orelor 04:30, poliţiştii l-au depistat pe unul dintre suspecţi, B.F., de 30 ani, din comuna Malu Mare, judeţul Dolj, la o distanţă de 2,5 km de locul faptei, pe un câmp, în timp ce distrugea prin incendiere mantaua de protecţie a cablului telefonic sustras. Continuând activităţile de căutare, la ora 14:00, a fost prins cel de-al doilea suspect, G.M., de 42 ani, din comuna Iancu Jianu, judeţul Olt, care ajunsese pe raza comunei Peştişani. Ulterior, în jurul orei 16:00, pe un câmp din apropierea pe drumului comunal Seuca, după ce a fost a fost urmărit pe o distanţă de aproximativ 20 de km, oamenii legii l-au prins şi cel de-al treilea suspect, S.V., de 32 ani, din comuna Iancu Jianu, judeţul Olt.

Cei trei suspecţi au fost conduşi la sediul Poliţiei Oraşului Tismana pentru continuarea cercetărilor, iar ulterior, urmare a probatoriului administrat, poliţiştii au emis pe numele acestora ordonanţe de reţinere pe timp de 24 de ore şi i-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj.

Astăzi, 18 februarie 2011, suspecţii vor fi prezentaţi cu propunere de arestare preventivă Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţii infracţionale.

Biroul de presa al IPJ Gorj

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: