Un rom din Meteor, amendat cu 750 de milioane de lei

Severică Vijulie de pe strada Meteor a fost „topit“ la buzunare după ce autorităţile au depistat că bărbatul deţinea ilegal o topitorie ilegală, chiar în curtea lui, unde mai multe persoane munceau la negru. Pentru toate aceste nereguli, trebuie să plătească amenzi de peste 750 de milioane de lei vechi.  

La descinderea poliţiştilor, jandarmilor şi a mascaţilor care a avut loc la mijlocul lunii martie în gospodăria lui Severică Vijulie, s-au alăturat şi comisarii Gărzii de Mediu Gorj care au descoperit că acesta nu deţinea aviz de mediu, pentru topitoria improvizată. Inspectorii i-au aplicat lui Vijulie  o amendă in valoare de 600 de milioane lei vechi şi au dispus încetarea activităţii. „Din punctul nostru de vedere firma funcţiona ilegal, nu avea autorizaţie de mediu, deci nu ar fi trebuit să funcţioneze în punctul respectiv. Am aplicat o sancţiune contravenţională şi i-am dat şi sistare de activitate până când îşi obţine autorizaţia”, a declarat Ovidiu Ilie, prim comisar, Garda de Mediu Gorj.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj s-au deplasat şi ei la faţa locului. „Au fost depistate patru persoane care desfăşurau activitate fără forme legale de muncă, societatea respectivă fiind sancţionată cu valoarea de 150 de milioane lei vechi”, a comentat George Romanescu, inspector şef ITM. Gorj.

În locuinţa lui Severică Vijulie de pe strada Meteor au mai fost găsite cabluri telefonice, obiecte bisericeşti sustrase din mai multe biserici din Târgu Jiu, dar şi alte bunuri.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: