Trei poduri noi, într-o comună din Gorj

Vești bune pentru localnicii din comuna Telești. După ce ani la rând au fost nevoiți să treacă utilajele agricole prin râul Bistrița pentru a-și munci terenurile, autoritățile ocale au reușit să obțină finanțare pentru construirea a trei poduri în comună.

Investiția mult așteptată de sătenii din Telești care dețin terenuri agricolele și nu numai se ridică la aproximativ 21.000.000 de lei și este finanțată prin programul ”Anghel Saligny.” 

Autoritățile locale din Telești au semnat deja contractul de finanțare, urmând să fie demarate procedurile pentru licitație.

”Am semnat la Ministerul Dezvoltării proiectul pentru construirea a trei poduri peste râul Bistrița. Este vorba de două în satul Telești și unul în satul Buduhala, special pentru cetățenii care au terenuri agricole peste apă și ajungeau destul de greu să le muncească. Oamenii erau nevoiți să treacă mereu cu utilajele prin apă și mai aveam ceva improvizat, dar nu pentru utilaje. Valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 21.000.000 de lei", a precizat primarul Romulus Bîldea.

Termenul de execuție a celor trei poduri este de 4 ani.

Vizualizări: 1,976

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: