Trei primari, „prieteni” pentru ridicarea gunoiului

Au îngropat securea războiului. Sau cel puţin asta a fost impresia pe care au vrut să o lase în faţa presei primarii din Jupâneşti, Turburea şi Săuleşti, care s-au întâlnit să discute despre proiectul de salubrizare de aproape un milion de euro implementat în aceste comune.

Dacă până ieri erau la cuţite din cauza unui proiect de salubrizare, vinerea trecută primarii din Turburea, Săuleşti şi Jupâneşti erau de nerecunoscut. Întâlnirea a avut loc în biroul primarului din Jupâneşti, Petre Guşiţă, care în urmă cu ceva timp era acuzat de Ion Bârcă şi Constantin Drăghici că i-a „ţăpit” la implementarea proiectului, percepându-le cota de co-finanţare, deşi maşinile de gunoi sunt trimise foarte rar prin comunele partenere. Primarul Ion Bârcă se declară mulţumit de modul în care respectivul parteneriat funcţionează şi spune că în localitatea sa este curăţenie, deşi omenii se plâng că nu prea trece maşina de gunoi pe la ei. „Deocamdată este curat. Au trecut maşinile, avem un parteneriat cu cele patru comune. Funcţionează acest parteneriat până în prezent şi cred că va funcţiona. Astăzi avem o analiză a serviciului de salubritate care a fost înfiinţat. Poate sunt unii oameni puţin mai răi, dar eu din câte ştiu maşinile de gunoi trec prin comună. Deocamdată sunt mulţumit de acest parteneriat”, declară Ion Bârcă, primarul localităţii Turburea.   

Cele trei primării sunt partenere într-un proiect european de salubrizare în valoare de 1 milion de euro, ce prevede ca în sezonul rece gunoiul menajer să fie colectat o dată la două săptămâni, iar în sezonul cald o dată pe săptămână. „În primul rând noi ne întâlnim frecvent ca şi colaboratori şi vecini de hotare. Să dezbatem activitatea asociaţiei de la înfiinţare şi până în prezent şi să vedem ce putem contura pe viitor în sensul dezvoltării serviciilor şi îmbunătăţirea calităţii. Maşinile sunt folosite doar la patru localităţi, Jupâneşti, Berleşti, Turburea şi Săuleşti şi sunt servicii pe care le suportăm în comun cu privire la consumul de carburanţi, taxa de deşeuri de depozit şi tot ceea ce depinde de această activitate de salubrizare”, spune Petre Guşiţă, primarul localităţii Jupâneşti.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: