Trei tineri condamnaţi pentru trafic de droguri

O anchetă de la începutul anului a procurorilor gorjeni de la DIICOT, prea puţin spre deloc mediatizată, are acum parte de un prim verdict dat de Tribunalul Gorj, asta în condiţiile în care cei trei inculpaţi din dosar şi-au recunoscut faptele şi, astfel, au beneficiat de clemenţa legislaţiei.

Cătălin Constantin Pricolici este un bucureştean care în urmă cu doi ani a primit o condamnare de un an şi patru luni pentru implicarea într-o tâlhărie produsă în capitală. Pedeapsa de atunci a fost cu suspendare, dar, deşi ştia că riscă oricând să ajungă la puşcărie, tânărul nu s-a ţinut departe de belele, iar cu ocazia ultimelor sărbători de iarnă s-a gândit să facă rost de nişte bani vânzând droguri unor amici din Târgu Jiu. Aceştia i-au virat bani în conturile bancare, iar când le era lumea mai dragă şi sperau că vor găsi consumatori în municipiu pentru a-şi recupera „investiţiile”, peste ei au venit ofiţerii de la Crimă Organizată.

Pricolici, aflat în Penitenciarul de la Craiova, a primit în acest dosar o pedeapsă de doi ani cu suspendare, dar condamnarea anterioară a dus la anularea suspendării, bucureşteanul urmând să stea după gratii 3 ani şi 4 luni. Mama sa i-a fost alături pe parcursul procesului desfăşurat la Târgu Jiu, femeia sperând mereu că-şi va vedea băiatul în libertate. Cu lacrimi în ochi acesta s-a consumat pentru fiecare clipă pe care odrasla sa a petrecu-o în spatele gratiilor, asta în timp ce băiatul era convins de fiecare dată că va obţine clemenţa judecătorilor şi va redeveni liber.

Tinerii din Târgu Jiu, condamnaţi cu suspendare

Clemenţă din partea magistraţilor, prin recunoaşterea faptelor, a obţinut însă amicul său Cristinel Alexandru Julea, precum şi prietena de „fumuri” a acestuia, Elena Roxana Ancuţa, asta deşi, iniţial, tânăra nu a mărturisit implicarea sa în reţeaua respectivă. Julea a primit acum o sentinţă de 2,2 ani de închisoare, dar cu suspendare, pedeapsa fiind înlocuită cu un termen de încercare de cinci ani. Ancuţa a primit şi ea o condamnare de 3 ani de detenţie, dar, dacă nu recidivează, nu ajunge la puşcărie, executarea pedepsei fiind înlocuită pentru o perioadă de 5,6 ani, timp în care aceasta trebuie să nu încalce legea.

Avocaţii celor doi tineri din municipiu au pledat în faţa magistraţilor pe nevinovăţia lor, pe lipsa antecedentelor, dar şi pe faptul că, prin prisma vârstei, „au greşit”. Unul dintre apărători a invocat chiar faptul că există europarlamentari români care au pledat pentru legalizarea consumului de droguri uşoare, aluzia fiind la Elena Băsescu, inculpaţii din acest dosar mărturisind că au devenit consumatori de droguri în perioada în care etnobotanicele erau legale.

Vizualizări: 443

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: