Câți șomeri s-au angajat în acest an în Gorj

Circa șase mii de gorjeni care se aflau în baza de date a Agenției de Șomaj Gorj au reușit să-și găsească un loc de muncă în acest an. În continuare, sunt circa cinci mii de oameni pe lista șomerilor și puține locuri de muncă disponibile în județul nostru.

De la începutul anului și până în prezent, peste 5.800 de șomeri au reușit să-și găsească un loc de muncă. Cele mai multe contracte de muncă au fost semnate pentru o perioadă nedeterimată. „Avem 5.847 de persoane încadrate, fiind încheiate 5.243 de contracte de muncă pe perioadă nedeterminată și 604 contracte pe perioadă determinată. Avem deja planul de ocupare realizat în proporție de 97%. Cu siguranță, la sfârșitul anului, vom depăși 100%”, a explicat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Anul trecut, circa 6.300 de șomeri au fost angajați. Cei care angajează tineri absolvenți, șomeri peste 45 de ani, șomeri care mai au cel mult cinci ani până la pensie, beneficiază de o subvenție de 2.250 de lei lunar, timp de 12 luni.

În prezent, strict privind cifrele, rata șomajului din Gorj este la cel mai mic nivel din ultimii 25 de ani. „Vorbim de o rată a șomajului de 3,48%. Este corespunzătoare unui număr de 4.725 de șomeri din care 1.536 sunt șomeri cu statut de șomer indemnizat și 3.189 sunt șomeri neindemnizați. De trei luni de zile, această rată stagnează la această valoare. Intrările în baza noastră de date, reactivările acoperă exact ieșirile”, a mai adăugat Chiriac, la Radio Târgu Jiu.

Vizualizări: 748

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: