Sora premierului Ponta, audiată la DNA

Alexandra Florina Herțanu, sora premierului Victor Ponta, a fost audiată ieri de procurorii DNA din Ploieşti în dosarul în care soţul său a primit deja mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Ea nu a făcut declaraţii pentru ziariştii care aşteptau o mulţime de răspunsuri, dar a postat pe contul său de Facebook mai multe precizări.

Alexandra Herţanu menţionează că s-a dus de bună voie la DNA, pentru a recupera hard-disk-urile unor calculatoare, ridicate după percheziţiile de acum aproape două săptămâni, ocazie cu care procurorii au şi audiat-o în calitate de martor.

„Mi-am trăit toată viaţa discret şi fără nicio implicare în viaţa publică. Din păcate, de mai bine de o săptămână, acest lucru nu a mai fost posibil. Respect dreptul presei de a cere informaţii despre subiecte de interes public, dar în acelaşi timp consider că şi publicul are dreptul la informaţii corecte şi complete. În concluzie, pentru a evita speculaţiile, vreau să se ştie că în această dimineaţă m-am prezentat de bunăvoie la sediul DNA Ploieşti pentru a recupera hard-disk-urile aparţinând SC Exfin 2000, în care am calitatea de administrator şi asociat", a scris sora premierului pe contul său de Facebook.

Cu această ocazie, mi s-a solicitat şi am acceptat să dau o declaraţie de martor. Asta a fost tot!", a mai menţionat Alexandra Herţanu, ea precizând şi că firma pe care o are nu a avut nicio legătură cu cea a soţului său, Grossmann Engineering Group SRL. Sora premierului a stat în sediul DNA Ploieşti timp de două ore, procurorii audiind ieri şi alţi martori din dosar, respectiv doi foşti prefecţi de Prahova. Dosarul vizează o evaziune de 2,5 milioane lei produsă de firma lui Iulian Herţanu, dar şi deturnarea a peste 7,8 milioane lei din fonduri europene alocate pentru reţeaua de canalizare a oraşului Comarnic. Cumnatul premierului este în arest preventiv, alături de alţi oameni de afaceri, în dosar mai fiind anchetaţi sub control judiciar deputaţii Sebastian Ghiţă şi Vlad Cosma, dar şi tatăl celui din urmă şeful Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: