Și-au suspendat preavizele ca să prindă prima de Ziua Meseriei

Mulți dintre angajații Complexului Energetic Oltenia, care urmează să fie disponibilizați de luna viitoare, sunt bănuiți că își amână plecarea din companie folosindu-se de concedii medicale. Totul, susține Ion Rușeț, consilier al Directoratului, ca să poată obține și prima în valoare de 1.500 de lei, care se acordă de Ziua Energeticianului.

Ion Rușeț a explicat că mare parte din cei aflați pe listele de concedieri a suspendat preavizul cu concedii medicale ca să poată beneficia de tichetele cadou pe care le primesc salariații pe 20 iulie, de Ziua Energeticianului.

„Până la data de 1 iulie, vom avea venit de completare. Dacă apare un act normativ, probabil va fi o ordonanță de urgență care să reglementeze acest aspect. Cei care intră în șomaj la data de 1 iulie sau după 1 iulie vor beneficia de această facilitate. Problema este că mare parte din colegii aflați în preaviz au concedii medicale. Este știut de ce au aceste concedii medicale. Acestea suspendă preavizul și, știm foarte bine, în CCM există prevederea ca de Ziua Energeticianului, în 20 iulie, să se acorde o primă în tichete cadou în cuantum de 1.500 de lei”, a spus Ion Rușeț, la Tele3.

Acesta a adăugat că viitorii disponibilizați și-ar fi calculat special acest concediu medical să beneficieze de primă, luna viitoare. „Și-au făcut un calcul. Unii sunt bolnavi, unii sunt și la o anumită vârstă și, cu 20 de zile de concediu medical, sunt în situația de a-și păstra calitatea de salariat și în data de 20 iulie”, a mai spus Rușeț.

În total, peste 700 de angajați ai companiei energetice se regăsesc pe lista de disponibilizări. Cu toții au primit deja preavizele. Cei mai mulți sunt în prag de pensionare ori mai au cel mult doi ani până la pensie. Disponibilizările sunt prevăzute în programul de restructurare transmis la Comisia Europeană. 

Vizualizări: 7,500

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: