Companii străine vor să preia termocentrala de la Mintia

Companii din Israel și Coreea de Sud sunt interesate să preia termocentrala de la Mintia, județul Hunedoara. "La nivelul Ministerului Energiei ne-au venit deja două solicitări de la două companii străine care doresc să participe la Mintia, la punerea unei noi capacităţi de funcţiune. Ne-au notificat şi pe noi, şi pe lichidatorul judiciar. Sunt două companii mari, potente, care doresc să investească în termocentrala de la Mintia", a spus ministrul Energiei, Virgil Popescu, într-un interviu.

Centrala este oprită, pentru că nu mai are autorizație de mediu. "Centrala de la Mintia este o centrală care figura în adresa pe care Comisia Europeană ne-a trimis-o că funcţionează fără autorizaţie de mediu. Am fost notificaţi că urmează acţiunea de infringement şi direct tribunalul de la CJUE (Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, n.r.) şi a trebuit să luăm decizia opririi centralei de la Mintia. Am notificat lichidatorul judiciar pentru a nu vinde termocentrala de la Mintia la fier vechi. Cine va cumpăra această termocentrală să se oblige că va pune în locul ei altceva de producere a energiei electrice pe gaz natural până în 800 MW. Este un punct important pentru noi, pentru Sistemul Energetic Naţional, este în interiorul arcului carpatic şi injecţia în sistem de acolo este foarte importantă", a mai spus ministrul.

Virgil Popescu a susținut că există interes din partea unor companii străine să tehnologizeze şi să pună gaz în locul cărbunelui la termocentralele din Complexul Energetic Oltenia.

Vizualizări: 1,591

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: