Tudor Barbu: Cei care vor Parlament bicameral trăiesc cu capul într-o pungă

Senatorul Tudor Barbu şi-a exprimat opiniile cu privire la unele dintre propunerile de modificare a Constituţiei. Acesta susţine Parlamentul unicameral, iar despre cei care vor Parlament bicameral spune că trăiesc cu capul într-o pungă, întrucât informaţia nu le ajunge la creier. În această situaţie pare să fie majoritatea senatorilor şi deputaţilor gorjeni, întrucât în numerele anterioare ale ziarului nostru aceştia şi-au manifestat intenţia de a susţine Parlamentul bicameral.

Rep.: Sunteţi pentru Parlament bicameral sau unicameral?

T.B.: Sunt pentru Parlament unicameral, aşa cum a decis poporul la referendumul din 2009. Toţi cei care vor Parlament bicameral şi nu pricep că poporul român a decis, prin referendum, că Parlamentul trebuie să fie unicameral, trăiesc cu capul într-o pungă şi nu le ajunge informaţia la creier. Conform articolului 2 din Constituţie, referendumul este forma de exprimare a suveranităţii poporului român.

Rep.: Sunteţi pentru reducerea la 300 de parlamentari?

T.B.:          Sunt pentru respectarea rezultatului referendumului din anul 2009 şi asta înseamnă Parlament unicameral cu 300 de membri, aşa a decis poporul.

Rep.: Sunteţi de acord cu propunerea de validare a unui referendum la o prezenţă de 30% din alegători?

T.B.: Nu. România nu este pregătită să adopte o reprezentare de 30% la referendum. Regula de 50% plus unui este utilă unui popor pentru care democraţia are lacune, mari probleme de înţelegere şi comunicare. 

Rep.: Ce părere aveţi de interzicerea traseismului politic?

T.B.: Traseismul trebuie stopat, dar nu înainte de a asigura parlamentarilor că votul lor nu va fi imperativ la discreţia partidului şi nici că partidul pe listele cărora a candidat nu-şi transformă parlamentarii în unelte sau „cotizanţi” în numele unor interese oculte.       

Rep.: Sunteţi de acord cu reducerea atribuţiilor preşedintelui şi cu reducerea mandatului de la 5 la 4 ani?

T.B.: Cred că românii trebuie să se hotărască acum, prin această modificare a Constituţiei, ce ţară doresc, monarhie sau republică şi trebuie să decidă de care: prezidenţială sau parlamentară. Aşa vor şti ce fel de atribuţii trebuie să aibă preşedintele României. În ceea ce priveşte durata mandatului, aceasta nu are nici o relevanţă.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: