Tudor Barbu: Mitropolitul Olteniei s-a implicat în politică

Tudor Barbu, candidatul PP-DD pe colegiul 1 Senat, susţine că Mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu, s-a implicat în campania electorală în momentul în care, pe de o parte a condamnat gestul PP-DD de a împărţi icoane, iar pe de altă parte i-a oferit lui Ponta o icoană şi i-a urat succes în alegeri. Interesant este că cei de la PP-DD s-au ales şi cu un dosar penal după împărţirea icoanelor, după cum a declarat ieri Tudor Barbu la OTV.

Reporter: Ce s-a întâmplat după ce aţi distribuit icoane sfinţite oamenilor din Gorj?

Tudor Barbu: Vreau să vă spun că oamenii le-au primit foarte bine. Este de neacceptat ceea ce a făcut Mitropolitul Olteniei, care a criticat ceea ce am făcut noi, dar pe de altă parte i-a făcut campanie lui Ponta. Critici gestul PP-DD de a oferi mii de icoane şi tu, cel mai important reprezentant al bisericii în Oltenia, te implici în campania electorală urându-i succes în alegeri lui Victor Ponta.

Reporter: V-aţi ales şi cu un dosar penal…

Tudor Barbu: Ne-au făcut proces penal pentru că am distribuit icoane în Gorj. Pentru că, spun ei, nimeni nu are voie să distribuie obiecte de cult fără acordul bisericii. Ăştia care au făcut procesul penal la ordinul lui Ponta nu ştiu că legea spune că nu are voie nimeni să producă şi să comercializeze obiecte de cult fără acordul bisericii, ceea ce este absolut corect. Dar noi nici nu am produs, nici nu am comercializat. Noi ne-am permis să oferim fiecărui gorjean o icoană sfinţită de sfintele sărbători.  Primele le-am oferit de Sf. Andrei.

Reporter: Erau sfinţite icoanele?

Tudor Barbu: Absolut fiecare icoană a fost sfinţită de un preot. Îmi permit să spun că mitropolitul minte când spune că icoanele nu erau sfinţite.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: