Tudor, încolţit între Nicolae Sarcină şi Poliţie

Omul de afaceri Nicolae Sarcină a ieşit ieri la rampă şi a declarat în presa locală că a cerut o anchetă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi clarificate împrejurările în care firma sa a pierdut contractul de deszăpezire a drumurilor din judeţ pentru această iarnă. Patronul de la Succes şi Coremi vorbeşte despre un abuz în serviciu pe care l-ar fi comis cei care au reziliat contractul de peste 8 milioane de lei.

Nicolae Sarcină spune că firma sa dispune de utilajele cu care trebuia să intervină, lucru neprecizat însă până acum, rezilierea fiind o chestiune produsă la sfârşitul anului trecut. Sarcină e convins că o anchetă a organelor penale va duce la descoperiri interesante, utilajele care au fost aduse în locul celor de la Succes fiind plătite la preţuri mult mai mari decât cele din contractul pe care firma sa îl încheiase cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Şeful Secţiei Drumurilor Naţionale Gorj, Ion Tudor, a constatat însă că Nicolae Sarcină şi-a exprimat punctul de vedere în public şi a vorbit despre anchetele pe care le cere în acest scandal la scurt timp după ce poliţiştii au făcut o serie de controale la nivel de judeţ printre drumarii care se ocupă în special de zona Rânca. SDN Gorj nu are nici în prezent utilaje pentru a acoperi toate drumurilor din aria sa de activitate, Direcţia Regională Drumuri şi Poduri Craiova fiind cea care trebuia să găsească firmele care să se ocupe de deszăpezire, preţurile oferite fiind însă prea mici pentru a fi tentante pentru firmele private.

Ca urmare, Tudor spune că nu are motive să fie îngrijorat de nicio anchetă, el constatând doar că în ultima vreme are parte de prea multe „coincidenţe”. „Ca şef al SDN Gorj nu am primit nicio informare despre o eventuală astfel de plângere, doar am avut parte de tot felul de controale în ultima perioadă, chiar şi când eram în vârful muntelui, la Rânca, şi interveneam prin viscol pentru a ţine drumul deschis. Pe noi ne interesează doar starea drumurilor, nu cine face deszăpezirea. Important este ca ea să fie făcută legal şi corect şi până acum nu cred că aţi auzit de vreo problemă de acest gen. Ca şi cetăţean, eu, Ion Tudor, vă pot întreba pe dumneavoastră dacă e o coincidenţă că au fost atâtea controale în ultima vreme? Vorba unor muncitori care îmi spuneau că de 20 de ani de când lucrează pe utilaje de deszăpezire nu au fost hăituiţi ca acum. Cineva s-a interesat foarte mult în ultima perioadă de contractele noastre de deszăpezire şi orice om simplu s-ar întreba dacă e o coincidenţă sau nu”, a spus Tudor.

Vizualizări: 214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: