Rovinari, în doliu după cei şapte morţi ai familiei Bumbu

Ziua de azi a fost declarată una de doliu la Rovinari, oraș în care șase copii și tatăl lor au fost găsiți morți în garsoniera în care au locuit până luni dimineața. Trupurile neînsuflețite ale celor care arătau ca niște îngerași au fost depuse ieri la Catedrala Ortodoxă din localitate, sute de oameni perindându-se pe la căpătâiul acestora pentru a le aprinde o lumânare și a-și lua la revedere de la ei.

Cele șase trupuri neînsuflețite ale copiilor, precum și cel al tatălui lor, au fost ridicate ieri la prânz de la Serviciul de Medicină Legală Gorj, verdictul medicilor legiști în privința cauzelor decesului fiind cât se poate de categoric, intoxicarea cu monoxid de carbon fiind cea care a generat nenorocirea respectivă. Rude ale celor dispăruți mult prea devreme au venit aici pentru a ridica trupurile neînsuflețite, paciente din spitalul județean coborând din saloane pentru a se convinge cu ochii lor că o asemenea nenorocire a fost posibilă. „Este mare păcat. Păcat, păcat de ceea ce s-a întâmplat. Cum s-o simți mama lor când trece prin asemenea momente nici nu vreau să mă gândesc”, a spus una dintre paciente.

Slujbă la Catedrală

Toate cele șapte corpuri neînsuflețite au fost puse în sicrie aduse de la Rovinari de angajați ai Primăriei, transportul de la Târgu Jiu la Rovinari fiind făcut de o firmă de pompe funebre ai căror reprezentanți au mărturisit că nu au mai avut niciodată o asemenea situație, de a transporta atât de multe persoane decedate într-o singură familie. Coșciugele au fost transportate cu trei mașini mortuare, depunerea lor la Catedrala Ortodoxă din Rovinari generându-le emoții și lacrimi celor peste 100 de persoane care se aflau în acel moment în locașul de cult.

Doi preoți ai bisericii au oficiat aici o slujbă religioasă și s-au rugat pentru odihna sufletelor celor dispăruți dintre noi, bunica celor șase îngerași neapucând să intre în biserică pentru a participa la slujbă. Femeii i s-a făcut rău, iar rudele au trebuit să sune la 112 și să cheme o ambulanță, care a sosit imediat la fața locului și a preluat-o pe aceasta pentru a o transporta la spitalul din oraș. La slujbă a participat, în schimb, mama celor șase copilași, venită din Italia în cursul nopții de luni spre marți. Ea a apucat să prindă o cursă care să o aducă pe aeroportul din Craiova și, astfel, a putut ajunge mai repede la Rovinari, fiindu-i greu să creadă că o asemenea nenorocire a fost posibilă chiar în familia ei.

Părerile oamenilor

Sute de localnici s-au perindat ieri pe la Catedrala Ortodoxă pentru a aprinde o lumânare și a transmite mesaje de condoleanțe rudelor îndurerate, în discuțiile cu jurnaliștii oamenii neezitând să îl arate însă pe tată cu degetul pentru că a generat o asemenea nenorocire. Modul în care bărbatul a montat o centrală termică și un boiler pe gaze pentru care nu avea autorizații, ci doar tot felul de improvizații i-a pus serios pe gânduri pe rovinăreni, care spun că acesta trebuia să fie mult mai atent și să nu se joace cu viața copiilor săi și a sa. „Durerea este mare, e de nedescris pentru că nu s-a mai întâmplat așa ceva. Nu-i cunoșteam personal, dar am venit, ca mulți alții, să aprindem o lumânare și să ne rugăm pentru odihna sufletelor acestor îngerași. Păcat că tatăl copiilor nu a fost atât de atent și a montat centrala aia pe gaze sau ce a pus acolo fără să fie atent la cum face lucrarea. Dacă mai era o țeavă de apă sau chiar un fir de curent mai puteai să treci cu vederea, dar când e vorba de gaze niciodată nu e de joacă cu așa ceva. Mare păcat pentru ce s-a întâmplat, dar poate că s-a ajuns aici și pentru că omul nu avea bani. Dacă ar ști guvernanții cât te costă ca să iei autorizații și să cumperi și piesele ca să fie totul legal și corect ar înțelege poate toată lumea de ce omul ăsta a făcut ce a făcut”, a spus o localnică.

SPRIJIN

Conducerea CE Oltenia a decis ca toate cheltuielile de înmormântare a celor şapte persoane, şase copii şi tatăl lor, să fie asigurate de societate, urmând ca Primăria Rovinari să suporte celelalte costuri conexe. Complexul Energetic Oltenia  transmite sincere condoleanţe familiei îndurerate.

Vizualizări: 238

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: