Patru incendii în Gorj! O victimă în stare gravă

Noaptea de marţi spre miercuri a fost una de foc la propriu pentru pompierii gorjeni. Asta pentru că au fost solicitaţi să intervină la nu mai puţin de patru incendii ce au avut loc pe raza localităţilor Băleşti, Crasna, Dăneşti şi Bumbeşti Jiu. Au ars acoperişuri şi bunuri din case, zeci de animale, iar o persoană a suferit arsuri atât de grave încât a fost transportată la Spitalul de Arşi din capitală.

În localitatea Tămăşeşti, comuna Băleşti, incendiul a avut loc la o casă în construcţie, aflată în proprietatea lui Lucian Delian. Flăcările au mistuit acoperişul pe o suprafaţă de 250mp, obiecte de mobilier, dar şi o anexă gospodărească unde erau adăpostite câteva zeci de animale. Este vorba de un cal, 2 vaci şi 20 de capre. În incendiu a ars şi cantitatea de 2 tone de plante furajere. Circa 7 ore a durat intervenţia pompierilor, trei autospeciale şi 15 subofiţeri participând la această acţiune. Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, cauza probabilă a incendiului este „efectul termic degajat de coşul de fum amplasat necorespunzător faţă de materiale combustibile”.

Şi la Crasna, în satul Radoşi, a ars acoperişul unei case pe o suprafaţă de 120 mp, focul pornind tot de la coşul de fum.

La Dăneşti, în satul Trocani, a ars casa unui bătrân, Ion Bican, de 74 de ani. Conform pompierilor ISU Gorj, focul a pornit de la jarul care a căzut din sobă. Din nefericire, bătrânul prezintă arsuri grave pe o suprafaţă de 70% din corp, după ce a încercat de unul singur să stingă flăcările ce îi cuprinseră locuinţa. El a fost transportat la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Bătrânul locuia singur. În incendiu a ars acoperişul casei pe circa 5 mp, obiecte de mobilier şi articole de îmbrăcăminte.

Şi la Bumbeşti Jiu, în satul Tetila, ieri dimineaţă la ora 6  a izbucnit un incendiu tot la o casă, iar cauza a fost supraîncălzirea instalaţiei electrice. Flăcările au mistuit mai multe obiecte de mobilier şi articole de îmbrăcăminte.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: