Tudor Vladimirescu, comemorat la Vladimir şi Padeş

Tudor Vladimirescu va fi comemorat, în acest week-end, la Vladimir şi Padeş. Manifestările organizate cu prilejul împlinirii a 190 de ani de la Revoluţia din 1821 îi vor reuni pe Fiii Gorjului din întreaga ţară. Evenimentul intitulat simbolic “Imn pentru Domnul Tudor” va debuta sâmbătă dimineaţa la Vladimir şi se încheia duminică seara la Padeş. În cele două zile de sărbătoare vor fi organizate spectacole susţinute de Ansamblul Profesionist “Doina Gorjului” şi de Şcoala Populară de Artă. La Vladimir, elevii şcolii din localitate vor interpreta şi o scenetă în care rolul principal va fi atribuit lui “Tudor Vladimirescu”. (D.M.)

Ştiri pe scurt:

Ziua Cireşului, la Turcineşti

Locuitorii comunei Turcineşti vor sărbători astăzi Ziua Cireşului. Autorităţile locale alături de producătorii din zonă vor organiza o expoziţie cu diferite soiuri de fructe. La eveniment vor fi prezenţi şi reprezentanţii Camerei Agricole Gorj care vor organiza un simpozion cu scopul de a le aduce la cunoştinţa sătenilor aspecte privind tehnologia de cultură a cireşului, tratamente şi valorificare. “Vom organiza Ziua Cireşului chiar în plantaţii, fără mici şi bere. Este o manifestare tradiţională a comunei. Participanţii vor fi întâmpinaţi cu coşuri cu cireşe de către elevii şcolilor din Turcineşti”, a declarat Vasile Gogălniceanu, primarul comunei Turcineşti. (D.M.)         

Ziua Mediului, sărbătorită de preşcolari

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj va marca şi în acest an Ziua Mondială a Mediului prin tot felul de acţiuni. Manifestările vor avea loc astăzi în amfiteatrul din centrul oraşului, unde 200 de preşcolari de la grădiniţele din Târgu Jiu vor susţine un program artistic cu tematică ecologică şi vor împărţi spectatorilor pliante cu mesaje care să atragă atenţia asupra protecţiei mediului. Duminică, 5 mai, când se sărbătoreşte Ziua Mediului în toată lumea, APM Gorj împreună cu Asociaţia „Hai-Hui” vor organiza o acţiune de ecologizare şi un cros pe Valea Sohodolului.  (C.S)

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: