Ce spune Ion Tudor despre redeschiderea șoselei Transalpina

Ion Tudor, directorul de la Drumuri Naționale - secția Târgu Jiu, nu poate face o estimare asupra datei la care va fi închisă Transalpina. În niciun caz nu ar putea fi deschisă înainte de sărbătorile pascale. “Zăpada este înghețată, pentru că de-a lungul timpului ba a fost soare, ba a nins, ba a plouat. Vom încerca să ajungem cât mai aproape de Vârful Păpușa, pentru a putea să facem o evaluare la ce este în zona Urdele. Până nu vom ajunge acolo, nu vom putea da nicio dată, când și cum se va deschide Transalpina”, a spus Ion Tudor.

Unii cabanieri acuză lipsa de implicare a drumarilor, pentru ei fiind important faptul că la finalul lunii este o minivacanță de șase zile. Tudor le transmite să stea în banca lor. “Le atrag atenția doritorilor de senzații tari că drumul este închis și îi rog pe cei de pe margine care vor să se afle în treabă să stea în banca lor. Cu Transalpina nu e de joacă. Drumul rămâne închis, viața muncitorilor, viața drumarilor, este mai importantă decât mofturile unor indivizi care trebuie să-și vadă de pregătirile pentru vară”, a spus directorul de la Drumuri.

Sunt probleme nu doar cu zăpada, ci și cu grohotișul care este angrenat de pe versanți. “Nu poți garanta un drum sigur atâta timp cât pe margine ai zăpadă de doi-trei metri”, a mai spus Tudor. (M.M.)

Vizualizări: 1,218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: