Cere reluarea cursei Țicleni - Botorogi - Târgu Jiu. Răspunsul CJ Gorj

Un consilier local din Țicleni cere președintelui Consiliului Județean Gorj să facă demersuri pentru reluarea transportului de călători pe traseul Țicleni - Botorogi - Târgu Jiu. Expres Transport SA a renunțat la acest traseu pe 1 februarie. Consilierul liberal Constantin Brănescu i-a trimis o scrisoare deschisă președintelui CJ Gorj, prin care îi cere să țină cont că “urgentarea asigurării transportului persoanelor pe traseul 61 este dată și de situația economică a localității, care a determinat ca multe persoane din Țicleni să se deplaseze în mun. Tg Jiu, lipsa transportului de la și către locurile de muncă creând nemulțumiri justificate ale acestora”.

Președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, a spus că transportatorul care asigura cursa Țicleni - Botorogi - Târgu Jiu a renunțat, invocând faptul că sunt puțini călători pe traseu, iar activitatea nu era eficientă din punct de vedere economic. “În acest moment nu putem scoate traseul la licitație, pentru că așteptăm ordonanța de urgență pentru serviciile de transport public până în 2023, care este acum în lucru”, a spus Cosmin Popescu.

Acesta a precizat că transportul din Țicleni până în Târgu Jiu este acum asigurat pe alt traseu. “Operatorul care asigură traseul Țicleni - Târgu Cărbunești - Târgu Jiu a cerut o suplimentare de trei curse. Acum sunt plecări din Țicleni la 5.45, 8.45, 13.00 și 15.30, iar retur cu plecare din Târgu Jiu la 7.15, 11.15, 14.15, 16.45. Rămâne practic descoperit traseul pe Botorogi, pe care îl vom scoate la licitație imediat ce va apărea ordonanța”, a mai spus președintele Consiliului Județean Gorj. (R.S.)

Vizualizări: 1,221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: