Turceni: 150 de elevi trimişi în tabără de primărie

Elevii merituoşi din Turceni, dar şi cei care provin din familii cu o situaţie financiară precară vor fi trimişi în tabără de autorităţile locale. Copiii vor petrece 7 zile la Năvodari, cheltuielile fiind suportate din bugetul local al oraşului.

Circa 150 de elevi din Turceni vor beneficia de sprijin din partea primăriei pentru ca la vară să poată ajunge pe litoral. Autorităţile locale au alocat suma de 100 mii lei în acest sens. Este cel de-al treilea an în care elevii care au învăţat sunt trimişi la mare. În felul acesta, primarul din Turceni, Dumitru Gâlceavă, speră să-i mobilizeze şi pe ceilalţi tineri să înveţe în anul şcolar 2014-2015. În următoarea perioadă va fi organizată selecţia elevilor care vor beneficia de această facilitate. “Criteriile de participare a elevilor rămân ca şi în anii anteriori, şi anume: copiii cu venituri reduse sub 350 de lei pe membru de familie, copiii cu rezultate foarte bune la învăţătură, elevii care au participat şi au obţinut rezultate bune la concursurile naţionale, dar şi cei care participă la diversele activităţi desfăşurate de primărie, Casa de Cultură sau liceu”, a declarat primarul Dumitru Gâlceavă.

Cei care nu se încadrează în criteriile stabilite de administraţia locală şi vor dori totuşi să meargă în tabără la Năvodari se vor putea înscrie, valoarea biletului fiind de 700 de lei. Deplasarea în tabăra şcolară se va face la sfârşitul lunii iulie-începutul lunii august.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: