Turist, în stop cardio-respirator pe munte. Îl resuscitează salvamontiștii din Rânca!

O nouă acțiune de salvare în stațiunea Rânca. Salvamontiștii au fost chemați de urgență să ajute un turist care a intrat în stop cardio-respirator în timp ce se afla pe munte. Salvatorii l-au resuscitat zeci de minute în șir, dar fără rezultat, după care l-au predat medicilor de la Ambulanță. Acțiunea este în desfășurare.

Apelul a venit joi seara în apropiere de stațiunea Rânca. Un turist care era pe munte, în Parâng, a leșinat și nu mai respira. Salvatorii montani i-au acordat primul ajutor medical și l-au resuscitat, însă fără răspuns favorabil.

În cele din urmă, bărbatul a fost predat celor de la Ambulanță, iar medicii au continuat încercările de a-l readuce la viață. „Acțiune în derulare a salvamontiștilor din cadrul Serviciului Public Salvamont al Consiliului Județean Gorj pentru acordarea primului ajutor medical și transportul unei persoane aflate în stop cardiac în masivul Parâng, în apropiere de zona Rânca. Salvamontiștii au ajuns la locul evenimentului și au început manevrele de resuscitare inclusiv cu defibrilatorul, manevre ramase fără răspuns favorabil. După sosirea unei ambulante SAJ, în apropierea zonei evenimentului, salvamontiștii au început transportul cu targa al victimei fără sa întrerupă manevrele de resuscitare pana la transferul acesteia în ambulanță”, au transmis salvamontiștii gorjeni.

Vizualizări: 1,442

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: