Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Turiști blocați de câteva ore pe Transalpina

Mai mulți turiști au rămas blocați pe Transalpina în noaptea de luni spre marți. Aceștia nu au mai putut înainta, din cauză că vremea s-a înrăutățit și nu au mai avut vizibilitate. Salvamontiștii au fost anunțați abia marți dimineața, în jurul orei 7.00, și încearcă să ajungă la turiști. Deocamdată se știe că ar fi cinci turiști, care au îmbrăcăminte de vară.

Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj, a spus că drumul are porțiuni de gheață, dar că drumarii încearcă să faciliteze accesul ambulanței.  Acesta a spus că mașina turiștilor a rămas fără combustibil și există risc să intre în hipotermie. Aceștia sunt undeva la cota 2.000 m.

Accesul pe Transalpina este interzis după ora 20.00. Circulația pe timp de noapte sau pe vreme rea este periculoasă. 

update, ora 9.00: Salvamontiștii anunță că sunt mai multe mașini blocate pe Transalpina. Au ajuns la primele trei, unde ocupanții sunt în regulă, mașinile au combustibil pentru a asigura căldură până la deschiderea drumului. Cei de la Salvamont își continuă drumul dinspre Rânca spre Obârșia Lotrului, pentru a ajunge la mașina din care s-a făcut apelul de urgență.

Pe carosabil este asternut un strat de circa 10-15 cm de zapadă și pe foarte multe porțiuni există formată gheață.

update, ora 10.00: Salvamontiștii au găsit și a patra mașină blocată pe Transalpina. Căutările continuă.

update: Salvamontiștii au găsit nouă turiști blocați pe Transalpina. Aceștia erau în trei autoturisme și un microbuz.

Vizualizări: 1,975

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: