TÂRGU JIU: Mii de persoane lăsate fără apă pe caniculă

Furnizorul de distribuţie a apei la nivelul municipiului Târgu Jiu trece de astăzi la debranşări. Zece asociaţii de proprietari sunt vizate săptămâna aceasta, dat fiind faptul că nu şi-au mai plătit datoriile care totalizează peste două miliarde de lei. Mii de persoane vor rămâne fără apă dacă nu vor reuşi să-şi mai achite măcar o parte din restanţe. În total, Aparegio are de recuperat de la asociaţiile de proprietari din Târgu Jiu peste 30 de miliarde de lei vechi, unele creanţe înregistrându-se şi de acum doi ani.

Un număr de circa 10 asociaţii de proprietari sunt avizate şi programate pentru debranşări de la apa potabilă în această săptămână. Este vorba de mai bine de 30 de blocuri care vor rămâne fără apă. “Pentru perioada 29iulie-2 august vom trece la debranşări la blocurile care ţin de asociaţiile de proprietari numărul 14 care are 300 de milioane neplătite din decembrie anul trecut, Asociaţia 131 care are 520 de milioane,  asociaţia 65 care e neplătită din ianuarie, 52 care e neplătită din octombrie. Mai sunt asociaţiile numerele 5, 19, 21, 163, 111. Acestea adunate toate dau două miliarde şi ceva. Sunt locatari în condominium care au şi 90 de milioane datorie. Deja au devenit valori obişnuite pe câte o scară. Chiar e lipsă de respect pentru cei care le asigură utilităţile, pentru că nu numai la noi nu plătesc, nu plătesc pe nicăieri. Acolo te poţi debranşa uşor. Ori într-o asociaţie nu poţi să-l debranşezi numai pe el, că sunt coloane comune şi atunci vor suferi şi cei din împrejur.  Vom începe după ora 9 cu debranşările”, a declarat  Tiberiu Albu, directorul economic al societăţii Aparegio.

Datorii totale de zeci de miliarde de lei vechi

Nu doar asociaţiile în cauză înregistrează datorii la furnizorul apei potabile. Numărul datornicilor este mult mai mare, creanţele ajungând la câteva zeci de miliarde de lei vechi. “Au întârzieri la plată între 5 şi 12 luni. La data de 22 iulie aveam Asociaţia de proprietari 51 care n-a plătit din 31.07.2012. Asociaţia 123 n-a plătit din 30.09.2011, sunt cei de din zona de nord a oraşului, la Artego, care sunt blocuri sociale, cu un miliard lei vechi. Cei de la 133 au 1,7 miliarde, Asociaţia 121 n-a plătit din octombrie, are 170 de milioane. Asociaţia 180 de la Rostramo n-a plătit din 30 decembrie 2011, sunt 380 de milioane, sunt unele cazuri sociale. Înţelegem, mai oprim apa, unii sunt în şomaj de multă vreme, dar nu pot accepta mai mult de 12 luni. La restul, nu putem accepta mai mult de două luni. Săptămâna trecută am avut debranşate 11 asociaţii. Avem de recuperat peste 35 de miliarde de la asociaţii în acest moment, pentru noi înseamnă o întârziere la plată de 90 de zile”, a mai spus Tiberiu Albu.        

Vizualizări: 247

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: