UATAA le cere motrenilor să nu se debranșeze

Societatea de termoficare din Motru face apel la populație să nu se debranșeze, pentru că vor fi găsite soluții de funcționare în viitor.

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă Motru nu a achiziționat până la 30 aprilie certificatele de carbon pentru poluarea produsă anul trecut. Ar fi avut nevoie de două milioane de euro pentru a achiziționa cele 47 de mii de certificate și, pentru că nu s-a încadrat în termen, va primi o amendă de 4,7 milioane de euro. În plus, UATAA Motru riscă să rămână fără autorizație de mediu.

Cu toate acestea, UATAA susține că are soluții de viitor și că va funcționa și în iarna 2021-2022.

Mai mult, societatea ar fi identificat posibilitatea instalării unui cazan pe gaz, cu implementare în maximum 2 ani. “Acest cazan are un randament crescut, un grad de fiabilitate ridicat, putând fi pornit și oprit într-un timp cât mai scurt (existând posibilitatea funcționării inclusiv in lunile aprilie și octombrie) și nu implică achitarea de certificate CO2, fiind sub 20MW”, a comunicat uzina.

UATAA Motru anunță că vor urma acțiuni de executarea datornicilor, inclusiv a Primăriei Motru, care are de achitat subvenția pentru populație în valoare de 2.252.856,16 lei. (A.A.)

Vizualizări: 793

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: