UATAA Motru, amendată pentru că a poluat aerul

Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apa (UATAA) Motru a fost sancţionată săptămâna trecută de reprezentanţii Gărzii de Mediu Gorj pentru că a poluat atmosfera. Potrivit prim-comisarului Ilie Ovidiu, UATAA a poluat cu pulberi de la un cazan ce nu funcţiona corespunzător.

Nu mai puţin de 150 de milioane lei vechi a primit Uzina de Agent Termic din Motru pentru că a poluat atmosfera. Reprezentanţii Gărzii de Mediu Gorj au descoperit resturi sedimentare care proveneau de la un cazan ce nu funcţiona conform normelor. „Săptămâna trecută am sancţionat UATAA Motru cu 150 de milioane lei vechi pentru că a poluat cu pulberi din cauza unui cazan care nu funcţiona corespunzător. Sancţiunea a şi fost plătită”, a declarat Ilie Ovidiu, prim comisarul Gărzii de Mediu Gorj.

Directorul unităţii de la Motru a confirmat amenda primită precizând că fenomenul se întâlneşte ori de câte ori se reporneşte instalaţia. „Repornirea instalaţiei presupune arderea timp de o oră a unui combustibil termic lichid care face puţin fum, cam 10-15 minute. La momentul controlului, problema era deja rezolvată şi au văzut şi ei că funcţiona corect. Am remediat problema, am plătit amenda şi asta e, nu sunt genul de om care să ascundă acest fapt”, a declarat Eugen Corcoaţă, directorul UATAA Motru.

AMENZI

Tot săptămâna trecută, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au amendat o firmă de prelucrarea a lemnului din Târgu Jiu cu 50 de milioane lei vechi pentru că depozitase deşeurile în locuri neconforme.  

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: