UATAA Motru majorează preţul gigacaloriei

Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru va majora cu 2 lei preţul gigacaloriei, în urma deciziei emise de ANRE. Conducerea instituţiei spune că motrenii nu vor simţi această majorare întrucât Primăria va continua să subvenţioneze căldura şi în acest an. În momentul de faţă Uzina de Termoficare are de recuperat de la cetăţeni aproximativ 19 milioane de lei.

Consiliul Local Motru va aproba noul preţ al gigacaloriei în şedinţa de la sfârşitul lunii. „S-a stabilit ca preţul gigacaloriei să fie mai mare cu 2 lei faţă de anul 2014. În loc de 189 lei gigacaloria va costa 191 de lei. Majorarea a fost impusă prin decizia ANRE. Cu toate acestea, preţul de referinţă va rămâne tot 160 de lei, populaţia nu va simţi majorarea deoarece Primăria va subvenţiona în continuare căldura. Ca atare, doar subvenţia Primăriei va creşte”, a declarat Eugen Corcoaţă, directorul UATAA Motru.

Deşi mai are de încasat datorii de aproximativ 19 milioane de lei, Uzina de Termoficare nu va opri căldura. „Nu vom recurge la sistarea agentului termic pentru că într-un bloc sunt şi buni platnici. Nu este corect ca aceşti oameni să stea în frig din cauză că vecinii nu şi-au plătit datoriile. Vom merge pe somaţii, discuţii, încasări directe din uşă în uşă, pe popriri de salarii, iar în ultima fază vom recurge la acţiuni în instanţă. În momentul de faţă, UATAA Motru asigură agentul termic pentru 95% dintre localnici”, spune Eugen Corcoaţă. Potrivit conducerii, Uzina de Termoficare are asigurat combustibilul până la sfârşitul iernii. „Păcura este achiziţionată de Primăria Motru, iar cărbunele îl luăm de la CEO. Avem combustibilul asigurat până la 31 martie”, a mai precizat Corcoaţă.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: