Primăria Rovinari reorganizează spitalul: concedieri şi mâncare mai bună

Preluarea Spitalului Orăşenesc Rovinari de către autorităţile locale atrage după sine o descentralizare a serviciilor din unitatea spitalicească. Edilii locali intenţionează să reorganizeze funcţionarea spitalului pentru a face economii şi pentru a îmbunătăţi o serie de servicii oferite bolnavilor internaţi la Rovinari.

Reprezentanţii primăriei vor începe cu organizarea personalului nemedical, şi aici este vorba despre cei trei electricieni din spital şi despre tâmplarul care şi-a pierdut obiectul muncii odată cu înlocuirea tâmplăriei din lemn cu termopan. „Cu siguranţă va exista o reorganizare a personalului care lucrează la Spitalul din Rovinari şi mă refer aici în special la electricienii care lucrează aici şi tâmplar. Am luat toate aceste măsuri pentru a face economii, deoarece am constatat că la spital există angajaţi care nu îşi mai găsesc locul aici”, susţine Constantin Podaru, administratorul oraşului Rovinari.

Edilii locali vor să îmbunătăţească şi mâncarea pentru bolnavi. Suma alocată pentru masa unui bolnav pe zi este de doar 3 lei, însă edilii locali vor să contracteze o firmă de catering care să livreze mâncare bolnavilor în valoare de 7 lei pe zi. Astfel se încearcă evitarea discuţiilor privind nerespectarea normei de hrană. „Vom descentraliza şi serviciul de masă pentru bolnavi. În această perioadă ne ocupăm de organizarea unei licitaţii cu firmele de catering, iar hrana va fi livrată de trei ori pe zi către bolnavi. În acest fel vom şti exact care sunt sumele alocate pentru hrană în funcţie de numărul de porţii livrate”, mai spune Constantin Podaru, administratorul oraşului Rovinari.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: