UCB ţine cu dinţii de studenţi

Numărul mare de studenţi care nu au reuşit să strângă creditele necesare pentru a promova în anul universitar 2010-2011 a determinat conducerea Universităţii „Constantin Brâncuşi“(UCB) din Târgu Jiu să micşoreze numărul creditelor transferabile de la 40, aşa cum este în mod normal, la 30. Beneficii nu au numai studenţii, care riscau să piardă anul din cauza nepromovării examenelor, ci  şi universitatea care îşi poate păstra cel puţin studenţii care frecventează cursurile de zi cu taxă şi cei de la învăţământ la distanţă, care plătesc şcolarizarea.

Studenţii care promovează toate examenele indiferent de specializarea pe care o urmează primesc un total de 60 de credite. Din acest total, în mod normal,  trebuie ca un student să obţină, în urma susţinerii examenelor, cel puţin 40 de credite pentru a promova în anul următor. Cum la Universitatea din Târgu Jiu existau mulţi studenţi care nu şi-au acumulat aceste credite s-a trecut la reducerea acestora la 30.

Reprezentanţii Universităţii „Constantin Brâncuşi” susţin că nu este pentru prima dată când ia această decizie, acesta fiind cel de-al doilea an în care au fost reduse creditele. „Este o măsură mai veche pe care a luat-o universitatea, atât în sprijinul studenţilor care frecventează forma de învăţământ la distanţă cât şi a studenţilor de la zi, pentru a  promova cu un număr mai redus de credite transferabile. Ne ajută şi financiar păstrarea a cât mai mulţi studenţi”, a spus Dorel Chiriţescu,  prorector în cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu.

Unii studenţii sunt de părere că această decizie a conducerii Universităţii îi ajută doar pe cei care nu îşi dau silinţa pentru a promova examenele. ”Eu unul sunt integralist şi nu mă ajută cu nimic faptul că au redus creditele. Îi ajută pe cei care nu învaţă sau care nu calcă pragul şcolii din diferite motive”, a spus Adrian Stoian, student la UCB. Decizia de modificare a numărului de credite a fost luată în consiliul de administraţie al Universităţii şi fiecare student care nu îndeplineşte numărul minim de credite trebuie să facă o cerere.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: