Ucenicii-chef de la Economic participă la Târgul de Turism

Ucenicii-chef de la Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” din Târgu Jiu îşi pregătesc participarea la Târgul de Turism al României. Cei mai pricepuţi bucătari ai unităţii de învăţământ vor participa la începutul lunii noiembrie la Târgul de Turism de la Bucureşti unde vor promova produse tradiţionale româneşti din zona Gorjului. Între timp, conducerea Colegiului Economic ”Virgil Madgearu” pregăteşte cea de-a treia ediţie a concursului inter-judeţan ”Ucenic Şef”.

Cei mai pricepuţi bucătari ai judeţului Gorj vor participa luna viitoare la Târgul de Turism al României. Este vorba de premianţii concursului ”Ucenic Chef” din ediţiile trecute, concurs organizat de către Colegiul Economic ”Virgil Madgearu”. Directorul unităţii de învăţământ mărturiseşte că această competiţie a devenit un brand al instituţiei şi că anul acesta vor organiza cea de-a treia ediţie. ”O parte din foştii concurenţi vor participa pe 12 noiembrie la Târgul de Turism al României. Vor pregăti produse tradiţionale româneşti din zona noastră pe care le vor expune acolo, le vor promova. Vor participa un număr de patru elevi şi profesorul coordonator. Lor le place ceea ce fac, gătesc cu drag şi pun mult suflet aşa că sperăm să facă o impresie bună la Târgul de Turism. Este primul an când participă”, a spus directorul Colegiului Economic ”Virgil Madgearu”.

”Ucenic Şef” este un concurs de alimentaţie publică organizat de unitatea şcolară prima dată în anul 2013. Succesul nesperat a făcut ca acest concurs să evolueze extrem de rapid de la o simplă competiţie pe şcoală la un concurs interjudeţean. Cert este că unitatea şcolară a pus la dispoziţia elevilor un atelier dotat cu tot ce le trebuie pentru gătit. În fapt, în acest atelier îşi desfăşoară orele elevii de la alimentaţie publică. ”Este o clasă de liceu pe fiecare an de studiu cu specializarea alimentaţie publică. Copiii învaţă tot ce trebuie despre acest domeniu de activitate, au la dispoziţie un atelier dotat de şcoală printr-un program PHARE 2001-2003, dotat cu aragazuri, frigidere, aparatură de uz casnic, oale, farfurii şi tot ce înseamnă ustensile. Avem deopotrivă şi fete şi băieţi şi să ştiţi că de cele mai multe ori băieţii sunt cei mai talentaţi”, a spus Petre Ciungu, directorul Colegiului Economic ”Virgil Madgearu”.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: