Udrea vine la Gorj în plin scandal cu fiica preşedintelui

Fiica preşedintelui, Elena Băsescu, a scris pe pagina de socializare că Elena Udrea le interzice şefilor de organizaţii să strângă semnături pentru candidatura lui Cristian Diaconescu. Surse spun că Udrea îl sabotează pe Diaconescu pentru a intra ea în cursa pentru Cotroceni. Reprezentanţii partidului şi fundaţiei Mişcarea Populară Gorj cred că zvonurile sunt pure speculaţii. Elena Udrea a anunţat că va veni astăzi la Gorj şi că va rămâne şi în cursul zilei de mâine.

Elena Udrea îşi sabotează candidatul la prezidenţiale, este de părere Elena Băsescu. Fiica preşedintelui a scris pe pagina de socializare că Udrea le interzice şefilor de organizaţii să strângă semnături pentru candidatura lui Cristian Diaconescu. Liderii de la Gorj spun că deja au demarat acţiunea de strângere de semnături. „Am dat la toate organizaţiile locale tabele pentru strângerea de semnături, iar la sfârşitul săptămânii vom face prima centralizare. Nu ştiu din ce cauză au apărut aceste declaraţii, dar după părerea mea cred că sunt pure speculaţii. Cred că ele provin de la faptul că la ora actuală se strâng foarte greu semnăturile dată fiind perioada de concedii. Nu am primit nici o indicaţie de acest gen. Cred că ar trebui să ni se dea nişte explicaţii înainte de a se da astfel de indicaţii. Marţi, avem la Bucureşti Colegiul Executiv al partidului şi probabil se va discuta şi acest aspect”, a declarat Nicolae Daviţoiu, preşedintele Partidului Mişcarea Populară Gorj.

Davițoiu își dă seamă că aleargă cam degeaba pentru a-l face pe Diaconescu președinte al României și atunci spune că la o ședință importantă de săptămâna viitoare a PMP va cere sondajele cu candidații pentru a vedea pe cine merită să susțină. „E un profesionist desăvârșit, nu am ce să-i reproșez din punctul acesta de vedere, dar eu nu cred că PMP nu reușește să găsească un candidat care să treacă măcar de pragul de 10%. De aceea vin și spun că voi cere sondajele și care e cel mai bine plasat pe acela să-l susținem. Asta ca să știm și noi pentru ce muncim că nu ne apucăm să strângem semnături doar așa, ca să fim în treabă. Pentru domnul Diaconescu avem 800 de semnături și ar trebui să facem 5000 până la 1 septembrie. Probabil le vom face pentru că acum sunt concediile, dar ne trebuie un om pe care alegătorii să-l perceapă cu șanse de câștig, nu doar ca un bun profesionist”, a declarat Davițoiu.

Ameninţă cu demisia

Pe de altă parte, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară Gorj spune că îşi va demisia din funcţia de conducere în cazul în care zvonurile se vor adeveri. „Sunt bulversat din cauza acelor declaraţii. Nu mai înţeleg ce se întâmplă. Nu cred că ni se va interzice să strângem semnături pentru Cristian Diaconescu, mai ales că am demarat această acţiune. Dacă s-ar întâmpla acest lucru m-aş gândi foarte serios dacă aş mai rămâne sau nu la conducerea filialei. Mie îmi plac lucrurile serioase şi bine gândite de la început. Nu ar fi normal să schimbăm candidatul”, a declarat Dan Stegărescu, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară Gorj.

VIZITĂ

Elena Udrea este aşteptată astăzi la Gorj şi urmează să rămână la Târgu Jiu până mâine. Udrea are în program o vizită la Artego și o întâlnire cu colegii de partid la teatrul dramatic. Vineri, șefa de la PMP merge la Tismana, unde va ajunge inclusiv în bâlciul organizat aici anual de Sfânta Maria Mare, dar și la mănăstire, unde mii de pelerini sunt așteptați să asiste la slujba ținută cu aceiași ocazie.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: