Sindicatele lui Ruşeţ susţin un candidat la prezidenţiale. Vezi pe cine!

Liderul sindical Ion Ruşeţ a anunţat că sindicatele din CE Oltenia vor susţine un candidat la alegerile prezidenţiale. El spune că sindicaliştii vor urmări programele politice ale candidaţilor şi îl vor susţine pe cel care va face ceva pentru sectorul energetic şi minier. Chiar dacă nu corespunde descrierii, cel mai probabil Victor Ponta este candidatul susţinut de sindicaliştii lui Ruşeţ, deşi Guvernul a dat o lege prin care taie primele şi biletele de odihnă ale angajaţilor din CE Oltenia.

Sindicatele noi din CE Oltenia, conduse de vechii sindicalişti, nu se dezic nici la aceste alegeri. Diferenţa este că cel care va semna comunicatul dinaintea votului nu va fi Marin Condescu, ci Ion Ruşeţ. Liderul a declarat la Radio Infinit că sindicatul va susţine candidatul la preşedinţie care arată preocupare pentru sistemul energetic. Cine va fi candidatul susţinut, fie că va avea grijă sau nu de sistemul energetic, se ştie. Acesta este Victor Ponta. Un sindicat creat cu ajutorul PSD într-o companie condusă de lideri PSD nu poate susţine decât un candidat al acestui partid.

Ion Ruşeţ a mai spus că în şase luni în CE Oltenia va fi înfiinţat un sindicat majoritar, care nu va avea de-a face cu politica. „Sigur noua construcţie este ruptă de politică. Aaa, că sunt anumiţi lideri care au anumite afinităţi este problema dumnealor, nu problema sindicatului“, afirmă el. Câteva minute mai târziu, Ruşeţ spune că sindicatul se va implica politic. „Vom susţine orice candidat, care, prin strategia pe care o are, nu pune în pericol locurile de muncă. Vrem certitudini că nu va mai exista atitudinea discriminatorie pentru această companie. În programul economic al candidatului va trebui să fie şi o trimitere la sectorul de energie“, a declarat Ion Ruşeţ.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: