Uleiuri esentiale de lavanda: 3 moduri în care îți poți crea oaza de relaxare acasă

Cele mai multe persoane sunt familiarizate cu mirosul calmant al lavandei, dar știai că acest ulei esențial versatil poate fi folosit și pentru o varietate de scopuri? În timp ce ideea de aromoterapie te poate trimite cu gândul la o zi de spa, beneficiile acestei practici merge mult mai in profunzime de atât. Uleiurile esentiale pot fi folosite cu ușurință acasă, tocmai pentru a crea spațiul acela benefic pentru relaxarea propriilor simțuri, trăiri și emoții.

Gama de uleiuri esentiale de lavanda a folosit secole de-a rândul ca soluție alternativă pentru a trata o varietate de afecțiuni: de la anxietate, stres și chiar tulburări de somn. Atunci când inhalezi o aroma specifică emisă de parfumul unui ulei esențial, acesta declanșează un răspuns care controlează emoțiile și memoria.

Legătura specifică dintre simțul olfactiv și emoția pe care o trăiești în acel moment specific contribuie la îmbunătățirea stării de spirit și la reducerea nivelului de stres. Fiindcă este important să îți găsești întotdeauna timp pentru tine și liniștea ta, ne-am propus să discutăm despre trei moduri în care te poți folosi de uleiuri esentiale de lavanda pentru a crea un mediu relaxant la tine acasă.

Ce poate face un ulei esential?

Gândește-te la o problemă și probabil că va exista un ulei esential care te va ajuta să o tratezi. Ai nevoie de mai multă energie? Alege un ulei esential din citrice care să îți revigoreze simțurile. Te simți copleșit și îți dorești mai mult echilibru? Atunci poți încerca un ulei esential dintr-un amestec de lemn și plante.

Sunt atâtea modalități în care un ulei esential te poate ajuta! Dar, dacă experiența ta cu uleiurile esențiale s-a limitat doar la inhalarea parfumului unui ulei esențial sau la un masaj cu aromoterapie la un centru spa, află că sunt multiple beneficii oferite de produsele de îngrijire de tipul unor uleiuri esentiale de lavanda.

Cunoscute pentru puterile lor vindecătoare de secole, uleiurile esentiale au început să fie folosite în aromaterapie în primă instanță. Cu toate acestea, grație multiplelor beneficii naturale văzute în gestionarea stresului și a anxietății, scopul uleiurilor esentiale a fost extins și în folosirea aromelor direct pe piele, nu doar într-un difuzor de aroma.

Beneficiile unor uleiuri esentiale de lavanda

Uleiurile esentiale de lavanda au fost folosite de mult timp pentru efectele lor calmante și relaxante. Derivate prin distilare dintr-o plantă puternic aromată cu parfum unic, aceste uleiuri esentiale de lavanda reușesc să capteze simțurile și să blocheze cumulul de emoții negative prin mirosul îmbietor.

Mirosul — atât floral, cât și ierbos — îmbunătățește starea de concentrare și ajuta în tratarea problemelor respiratorii. Există unele dovezi științifice care susțin utilizarea de uleiuri esentiale de lavanda pentru anxietate, depresie și ameliorarea stresului.

Gama de uleiuri esentiale de lavanda poate fi, de asemenea, folosită inclusiv pentru îmbunătățirea calității somnului. Compușii principali din uleiurile esentiale de lavanda sunt linalolul și acetatul de linalil, iar aceștia sunt cunoscuți pentru atenuarea temporară a trăirilor negative, ameliorarea durerilor și inducerea un somn profund.

Cum te poți bucura de oaza ta de relaxare acasă cu uleiuri esentiale de lavanda?

 

Uleiurile esentiale câștigă popularitate ca modalitate naturală de promovare a sănătății și a stării de bine. Deși există mai multe moduri de a utiliza gama de uleiuri esentiale de lavanda, cel mai frecvent mod este de a le inhala. Acest lucru se poate face direct din flacon sau prin utilizarea unui difuzor de aromă.

Printre cele mai la îndemână modalități prin care te poți bucura de produsele de îngrijire de tipul unor uleiuri esentiale de lavanda ar fi prin aromaterapie. Poți inhala parfumul unui ulei esential direct din recipientul său ori cu ajutorul unui difuzor special de arome.

Mai poți, de asemenea, să încerci diluarea uleiului cu un ulei esential purtător și să îl aplici direct pielii. Sau, poate vrei să fii chiar și mai creativă și să îți asiguri un amestec inedit de arome pentru o baie relaxantă.

Alegerea îți aparține în totalitate, însă indiferent de modul în care ți-ai propus să folosești gama de uleiuri esentiale de lavanda, te asigurăm că acestea reprezintă un instrument puternic care poate fi folosit pentru a promova sănătatea și starea de bine.

#1. Utilizarea uleiului esential într-un difuzor de aroma

Puterea parfumului este adesea subestimată, dar poate avea un efect profund asupra dispoziției și stării tale de bine. Inhalarea mirosului de uleiuri esentiale de lavanda poate ajuta, de asemenea, la limpezirea minții, la îmbunătățirea concentrării și la reducerea stresului.

Și cum altfel să îți setezi oaza de relaxare la tine acasă dacă nu cu ajutorul unui difuzor de arome. Tot ce trebuie să faci este să adaugi câteva picături de ulei esential în recipientul special al difuzorului și să aștepți câteva minute pentru ca efectul parfumului să inunde camera.

#2. Aplicarea uleiurilor esentiale pe piele: printr-un masaj sau pe punctele puls

Un masaj îți poate schimba radical starea de spirit. Gândește-te doar cât de mult bine îți va face un masaj cu uleiuri esentiale de lavanda. Pe lângă faptul că eliberezi stresul acumulat de musculatură prin mișcări precise, reușești să calmezi și stările de anxietate și neliniște grație parfumului îmbietor oferit de aceste uleiuri esentiale de lavanda.

O altă modalitate prin care poți aplica uleiuri esentiale de lavanda pe piele ar fi prin intermediul produselor de tip roll-on. Utilizat în acest fel, uleiul esential poate fi aplicat direct pe direct pe zonele de puls, pentru a acționa local asupra unor probleme specifice.

#3. Infuzia aburilor îmbibați cu uleiuri esentiale de lavanda la baie

 

Uleiurile esențiale pot transforma baia într-un refugiu parfumat și relaxant, dar numai dacă le vei folosi corect. Spre exemplu, uleiul de mentă este revigorant, dar dacă adaugi prea multe picături în apa fierbinte ai putea crea o baie de aburi mult prea intensă și te poți simți agitat și la limită. Pe de altă parte, pentru un efect liniștitor și calmant, cu ajutorul unor uleiuri esentiale de lavanda poți crea din doar câteva picături de ulei esential spațiul perfect pentru relaxare.

Descoperă gama Mind & Mood și încearcă uleiuri esentiale de lavanda de la Oriflame.ro!

Folosind extracte de plante pure de înaltă calitate, 100% naturale și obținute în mod responsabil, gama de uleiuri esentiale de lavanda sunt delicios parfumate — oferind o modalitate sigură și eficientă de a-ți îmbunătăți starea generală de bine. Te invităm să îți deschizi un cont Oriflame și să descoperi pe pielea ta beneficiile oferite de noua gamă de uleiuri esentiale de lavanda!

Vizualizări: 706

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: