Ultim amical cu scandal

Baschetbaliştii Energiei au încheiat perioada de amicale cu o victorie, 75 la 60 cu nou promovata, Timba Timişoara. Meciul n-a fost lipsit de incidente. Furios pe o decizie a arbitrilor, antrenorul oaspeţilor şi-a scos echipa de pe teren cu 1 minut înainte de final.

Energia începe meciurile oficiale la sfârşitul săptămânii în Cupa României la Sibiu.

Amical cu probleme

Energia a vrut să ofere un show suporterilor în ultimul amical din presezon. Începutul a fost însă dezastruos. La jumătatea meciului, elevii lui Nikolic înscriseseră doar 28 de puncte! Oaspeţii au reuşit în acelaşi interval de timp să înscrie 36 de puncte aşa că au intrat în avantaj la cabine. Darby şi compania au revenit în sfertul 3 şi au egalat situaţia, 50-50. În ultimele 10 minute, Energia s-a desprins la 75-60, moment în care nervii antrenorului oaspeţilor au cedat. Bogdan Murărescu s-a supărat pe o decizie a arbitrilor şi şi-a retras echipa de pe teren cu mai puţin 1 minut înainte de final. „Repriza a doua am câştigat-o 47-24, era normal să batem la 15-20 de puncte. Nu înţeleg ce se întâmplă cu meciurile amicale din România, toată lumea e nervoasă. Într-un meci amical nu ar trebui să se ajungă la astfel de gesturi. În ultimele 5 amicale am avut impresia că se joacă fotbal american! Însă în fotbalul american, jucătorii sunt protejaţi de acele echipamente speciale. Şi eu puteam să scot echipa de pe teren la Piteşti sau Craiova dar n-am făcut asta”, a comentat antrenorul Energiei, Nikolic. Fiul acestuia Stefan nu a jucat în ultimul amical din cauza unei febre puternice.

Sunt gata de Cupă !

După amicale, Energia intră în focul meciurilor oficiale. La finalul săptămânii, de vineri până duminică, Energia se bate la Sibiu cu 3 echipe: Oradea, Ciuc şi Mureş, pentru calificarea în faza următoare a Cupei României. În ciuda jocului neconcludent din amicale, Nikolic rămâne optimist. „Avem un program foarte bun în Cupă. Putem să vizionăm primul meci dintre Oradea şi Mureş şi apoi jucăm noi cu Ciuc. Sunt convins că meciul din a doua zi cu Mureş va fi decisiv. Avem şanse să ne calificăm şi vom încerca să facem asta”, încheie Nikolic.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: