Ultima zi de depunere a cererii pentru ajutorul de calculator

Elevii şi studenţii nevoiaşi mai au la dispoziţie doar o zi pentru a depune cererile pentru ajutorul de calculator. Condiţiile care trebuiesc îndeplinite sunt destul de dure motiv pentru care foarte puţini elevi gorjeni au şanse să primească un tichet valoric.

În Târgu Jiu, directorii nu prea au ce să verifice întrucât foarte puţini elevi sau studenţi îndeplinesc condiţiile cerute. „La noi în liceu nu avem astfel de cazuri pentru că din câte ştiu eu sunt condiţii foarte greu de îndeplinit şi niciun elev nu se încadrează”, a declarat Dorina Popescu, directoarea Colegiului Naţional „Ion Mincu” din Târgu Jiu.

Nici directorii de şcoli generale nu au cereri de verificat, se pare din aceleaşi cauze. „În unitatea noastră sunt doar doi elevi care au venituri sub 150 de lei şi probabil că ei vor lua acest ajutor de calculator. Au fost mai mulţi părinţi care s-au interesat dar din păcate nu au îndeplinit condiţiile”, a declarat Aurel Popescu, directorul adjunct al Şcolii Generale „Alexandru Ştefulescu”.

Pentru a putea beneficia de acest ajutor, elevii sau studenţii trebuie să aibă un venit care să nu depăşească suma de 150 de lei şi să nu aibă mai mult de 26 de ani.

Cei care au depus deja cererile mai au însă de aşteptat pentru a-şi putea achiziţiona computerul pentru că eliberarea tichetelor se va face abia din a doua jumătate a lunii mai. Valoarea unui tichet eliberat nu depăşeşte suma 200 de euro.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: