UM Sadu are contracte de 12 milioane de dolari

Problemele financiare ale Uzinei Mecanice Sadu s-au reglat în proporţie de aproximativ 80%, după ce unitatea s-a aflat în imposibilitatea de a mai achiziţiona materii prime din cauza unei întârzieri de încasare. Ba mai mult, directorul Nicolae Dijmărescu spune că, pentru anul în curs, au fost deja semnate trei contracte în valoare de 12 milioane de dolari. Dijmărescu susţine că sunt discuţii pentru alte două colaborări care vor aduce bani frumoşi la bugetul instituţiei.

Directorul UM Sadu dă asigurări că anul 2013 va fi unul benefic pentru unitate întrucât până acum au fost deja încheiate 3 contracte cu o valoare totală de 12 milioane de dolari. „Până în momentul de faţă, pentru anul 2013, s-au semnat trei contracte în valoare de 12 milioane de dolari. În această perioadă suntem în discuţii pentru încă două contracte mari”, a menţionat Nicolae Dijmărescu.

Materie primă de la sârbi

Uzina Mecanică Sadu aşteaptă în aceste zile vizita reprezentanţilor unei firme din Serbia pentru a putea contracta achiziţionarea materiilor prime. În ultima perioadă, UM Sadu s-a aflat în imposibilitatea de achiziţiona materii prime din cauza lipsei banilor. Directorul general interimar al unităţii spune că problemele financiare s-au reglat în proporţie de 80%. „Am ajuns în postura de a nu putea achiziţiona materii prime, ca urmare a unui gol financiar cauzat de întârzierea unei încasări. Problemele financiare s-au reglat miercuri, în proporţie de aproximativ 80%, iar în aceste zile aşteptăm vizita reprezentanţilor unei firme din Serbia în ideea de a încheia un contract de achiziţii de materii prime. Este vorba despre o firmă cu care noi colaborăm de mai multă vreme. De luni, lucrurile vor intra în normal”, a declarat Nicolae Dijmărescu, directorul UM Sadu.

Concediu forţat şi la UM Sadu

Aproximativ 100 de angajaţi ai Uzinei Mecanice beneficiază în aceste zile de libere, urmând să le recupereze în perioada imediat următoare când lucrurile vor intra în normal. Conducerea unităţii spune că nu se pune problema ca oamenii să fie trimişi acasă o perioada mai îndelungată, mai ales că începând de săptămâna viitoare vor avea mai mult de lucru. „În momentul de faţă, aproximativ 10% din cei 950 de angajaţi beneficiază de libere, pe care urmează să le recupereze. Nu se pune problema să fie trecuţi în şomaj, ci este vorba doar despre o reglare de flux tehnologic”, a declarat Nicolae Dijmărescu. Potrivit conducerii UM Sadu, angajaţi nu au salarii restante. „Pentru luna ianuarie am plătit salariile, plus câte 11 tichete de masă pentru fiecare angajat. Pentru luna februarie, salariile se vor lua în perioada 10-15 martie, plus tichetele de masă aferente zilelor lucrate”, spune directorul Dijmărescu.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: