UM Sadu s-a împrumutat la Romarm pentru a da salariile

Uzina Mecanică Sadu a luat un împrumut de 600.000 de lei de la Romarm, pentru a asigura parţial salariile celor aproape o mie de angajaţi. Însuşi directorul general al Romarm este plecat în SUA, în căutare de noi contracte fără de care uzina de la Bumbeşti Jiu şi-ar putea închide porţile.

Uzina Mecanică Sadu lucrează la o treime din capacitatea de producţie, spune conducerea unităţii. Există comenzi din afară pe care le-au onorat, însă nu au fost livrate la beneficiar, din cauza faptului că nu s-au confirmat plăţile. Situaţia cu salariile angajaţilor s-a rezolvat parţial pentru moment, datorită împrumutului acordat de Romarm, însă situaţia rămâne una critică din cauza faptului că nu s-au încheiat noi contracte. La începutul acestui an, o delegaţie a Romarm din care a făcut parte inclusiv directorul uzinei a mers în SUA pentru a contracta noi comenzi. Acum, directorul general al Romarm a mers din nou în State pentru noi discuţii. „Am făcut un drum la minister marţea trecută ca să informez conducerea despre situaţia de la UM Sadu. S-a deblocat pentru moment situaţia printr-un împrumut acordat de Romarm, iar în perioada următoare se aşteaptă contractele pentru care a fost trimis directorul general al Romarm de către secretarul de stat” ,  a spus Constantin Bobaru, primarul din Bumbeşti Jiu.

Salariile, acordate parţial

Împrumutul acordat de Romarm, din fondurile celorlalte fabrici subordonate companiei, a asigurat doar parţial salariile angajaţilor UM Sadu, care, deşi nu prea au activitate, sunt prezenţi zi de zi la serviciu. „Ne-au împrumutat cu suma de 600 mii lei pentru a achita salariile, pentru că la noi e o problemă cu produsele acelea blocate la care n-am primit banii şi până se va găsi soluţia de redresare am primit un ajutor pe care o să-l dăm înapoi. Niciun salariat nu este nemotivat sau în fără plată, se ia procentual din salariu. Pe luna trecută au primit în jur de 75%. La ora actuală, nefiind comenzi, să acopere în totalitate, fiind cam 35% din capacitate ocupată, aici rezultă şi neacordarea integrală a salariilor”, a spus Ştefan Danciu, directorul UM Sadu.     

Danciu: N-am nimic cert în privinţa schimbării din funcţie  

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, anunţa săptămâna trecută o schimbare la nivelul conducerii UM Sadu, reclamând un management defectuos la uzină, deşi Romarm are datoria de a contracta noi comenzi. În altă ordine de idei, Danciu conduce de puţin timp unitatea, din luna noiembrie a anului trecut, iar o analiză asupra modului în care a manageriat uzina se poate face doar după o perioadă mai lungă de timp. Danciuurma să fie înlocuit cu directorul tehnic al Romarm. „Posibilităţi sunt. Se discută diverse variante pentru redresarea uzinei şi este luată în considerare şi schimbarea mea. Acum n-am nimic cert şi nu s-a pus problema încă definitiv pentru schimbare”, a mai spus Ştefan Danciu.        

Potrivit unor surse Gheorghe Stoica, actualul director tehnic al Romarm, nu este interesat de această funcţie şi nu intenţionează să plece din Bucureşti.

Boian se judecă cu Romarm

Lori Boian, fost director general la UM Sadu, se judecă în prezent cu Romarm pentru destituirea sa din funcţia de director general al companiei. În prezent acesta ocupă postul de director adjunct la Romarm. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, îl consideră pe acesta responsabil pentru situaţia critică în care se află Uzina Mecanică Sadu.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: