Un agent de pază de la Jilţ Sud facilita intrarea hoţilor în carieră

Paznicul carierei Jilţ Sud a devenit chiar hoţul care a furat din incinta unităţii. Femeia în vârstă de 37 de ani, din Tismana, împreună cu alţi doi complici au furat mai multe cabluri şi componente ale utilajelor din carieră cu scopul de a le valorifica. Furtul a fost descoperit de poliţiştii din Mătăsari în urma unui control desfăşurat pe linia de combatere a furtului de cărbune. Făptaşii au fost reţinuţi şi prezentaţi ieri Parchetului Motru cu propunere de arestare preventivă.

Totul s-a petrecut sâmbătă seara. Femeia de 37 de ani este agent de pază la Cariera Jilţ Sud şi era de serviciu în acea seară. La carieră s-au deplasat încă două persoane, un tânăr de 19 ani din Mătăsari, care era cu maşina, şi un altul de 21 de ani din Slivileşti. Aceştia, împreună cu paznicul, au reuşit să sustragă <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />52 metri liniari de cablu electric, 6 elemenţi de role metalice şi mai multe componente metalice, pe care le-au încărcat în portbagajul maşinii. Femeia, paznic la unitate, a rămas la carieră, iar cei doi au plecat cu maşina încărcată. Autoturismul supraîncărcat a atras însă atenţia poliţiştilor din Mătăsari care se aflau în patrulare. Aceştia au făcut semn şoferului să oprească, iar când maşina s-a oprit, pasagerul din dreapta a luat-o la fugă. Oamenii legii au reuşit să-l prindă, iar în urma verificărilor efectuate au descoperit complicitatea dintre cei doi şi agentul de pază de la carieră. Cel mai probabil toate bunurile furate, evaluate la peste 4.000 de lei, urmau să fie date la un centru de colectare al fierului vechi. Toţi trei au fost reţinuţi de poliţişti, iar ieri au fost prezentaţi procurorilor, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei trei riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 15 ani pentru furt calificat.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: