Cimitir devastat de hoţii de fier vechi

Cimitirul din Preajba a fost devastat de hoţii de fier vechi. Zeci de morminte au rămas fără raclele metalice care le împrejmuiau. Totul a fost descoperit chiar în Sâmbăta Morţilor.

 Locuitorii cartierului Preajba din Târgu Jiu au mers sâmbătă, de Ziua Morţilor, la cimitir pentru a da de pomană celor dispăruţi. Nu mică le-a fost însă mirarea când au descoperit că mormintele celor dragi au fost devastate de hoţi. La zeci de morminte lipseau raclele de metal care le înconjurau. La multe dintre ele, hoţii au furat şi ţevile de fier înfipte în beton, mormintele rămânând fără gard. Stupefiaţi, oamenii au chemat imediat poliţia pentru a face verificări. „Nu ştiu când s-a întâmplat. Săptămâna asta oricum pentru că duminica trecută am fost la biserică şi erau gardurile la morminte. Uitaţi-vă şi dumneavoastră cum au luat tot. E şi păcat să furi tocmai din cimitir, aici lângă biserică. Nu am mai văzut aşa ceva niciodată. Cred că au luat gardurile ca să le ducă la fier vechi, altfel nu ştiu ce ar putea face cu ele”, a declarat o femeie din Preajba.

Preotul bisericii din localitate povesteşte că de 30 de ani de când slujeşte la biserica din Preajba nu s-a întâmplat niciodată aşa ceva. „E păcat mare ce au făcut. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat de când slujesc la această biserică. Dacă vor dori enoriaşi ne întâlnim şi discutăm despre ce e de făcut. Plătim un paznic, trebuie să facem ceva”, a declarat Mitran Ion Duvlea, preotul bisericii.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj al poliţiei care a demarat cercetările în vederea stabiliri făptaşilor şi identificarea suspecţilor. Toate centrele de colectare al fierului vechi vor fi luate la cercetat pentru a identifica la care dintre ele au fost duse gardurile din cimitir.

Vizualizări: 214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: