Un bărbat a fost grav rănit de un tren marfar

Un bărbat în vârstă de 50 de ani care a rămas fără o mână după ce i-a fost retezată de un tren marfar. El a fost găsit vineri, după câteva ore, de doi târgujienii care erau cu vitele la păşunat şi au auzit strigătele disperate ale bărbatului. Aceştia au chemat imediat ambulanţa care a transportat victima la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu. O echipă de poliţişti s-a deplasat imediat la faţa locului şi a demarat cercetările pentru a stabili cu exactitate dacă este vorba de un accident feroviar sau de o tentativă de sinucidere.

Un bărbat de aproximativ 50 de ani a cărui identitate nu este cunoscută a ajuns vineri la Spitalul Judeţean de Urgenţă după ce un tren marfar i-a retezat o mână. „Eram cu vacile pe lângă calea ferată, veneam cu ele la păscut. Eu eram cu nepotul meu care s-a dus să le întoarcă şi când se dusă mai încolo l-a auzit pe omul acesta văitându-se. Se dusă şi când îl văzu mă strigă şi pe mine să mă duc acolo că e un om jos lângă calea ferată că e tăiat de tren şi se zbate. El era dincoace de calea ferată şi mâna era între şine. Nu era inconştient, avea ochii închişi şi se văita şi se tăvălea. Atunci sunarăm la salvare şi veniră să-l ia de aici. Dar nu ştim ce o fi fost cu el că nu-l cunoaştem şi nu l-am mai văzut prin zona asta că noi aici venim mereu cu vitele”, a spus unul dintre cei care l-au găsit.

A avut zile

Echipajul de la Serviciului Judeţean de Ambulanţă a ajuns cu greu la locul unde s-a întâmplat evenimentul. Cadrele medicale au mers pe jos aproximativ 3 kilometri pentru că nu se putea ajunge cu ambulanţa. Bărbatul a fost transportat de urgenţă la spitalul din Târgu-Jiu. Cu toate că victima intrase în şoc hemoragic, viaţa nu i-a fost pusă în pericol, însă din nefericire va rămâne fără mână. „ Am fost solicitaţi să acordăm primul ajutor unui bărbat de aproximativ 50 de ani, victima unui accident de tren. Ne-am deplasat la faţa locului şi am găsit bărbatul în şoc hemoragic, cu mâna amputată, tensiune bună. L-am perfuzat imediat pentru a-l stabiliza şi l-am transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă, starea lui fiind stabilă. Nu ştim ce s-a întâmplat acolo, cert este faptul că evenimentul se produsese în urmă cu câteva ore până am aflat noi şi a avut noroc pentru că mâna i-a fost strivită şi vasele de sânge i s-au sudat că altfel putea să fie mort. Oricum va rămâne fără mână că nu se mai poate face nimic în acest caz. Ca prin minune a supravieţuit. A avut zile”, a precizat Sanda Nicolas, asistent la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj.

La faţa locului s-a deplasat imediat un echipaj din cadrul Poliţiei Transporturilor care au demarat imediat cercetările pentru a stabili dacă este vorba de un accident feroviar sau de o tentativă de sinucidere. „ Am fost anunţaţi prin apelul de urgenţă 112 că pe în zona fostului padoc a fost găsit un bărbat în apropiere liniei ferate cu mâna tăiată de un tren. Noi ne-am deplasat la faţa locului a stabili identitatea şi cauzele şi împrejurările în care s-a produs incidentul. Deocamdată nu ştim nici cine este persoana şi nici dacă este vorba de un accident feroviar sau de o tentativă de sinucidere. Trebuie să stabilim şi când s-a întâmplat evenimentul pentru că nici acest lucru nu se ştie. Cert este că în această dimineaţă două trenuri de marfă au trecut pe aici”, a declarat Daniel Brotea, Şeful Poliţie Transporturilor Feroviare. Bărbatul a rămas internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu şi este în afara oricărui pericol.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: