Un bărbat din Gorj se legitimează de doi ani cu certificatul de naștere

Un bărbat din comuna Dragotești se legitimează de doi ani doar cu certificatul de naștere. Povestea bărbatului este incredibilă. Acesta susține că acum doi ani, buletinul i-ar fi fost ridicat de către Poliția Rutieră din Târgu Jiu, la un control de rutină efectuat pe Calea Severinului. În fapt, Gheorghe Pasăre spune că ar fi fost un gest de răzbunare a polițistului de la Rutieră care acum nu mai recunoaște că i-ar fi oprit cartea de identitate.

 Gheorghe Pasăre este din comuna Dragotești însă vine la Târgu Jiu de aproape trei ori pe săptămână pentru a-i face nepotului ședințe de recuperare la un centru din oraș.  Bărbatul spune că mai lua ocazional rude sau cunoştinţe la ocazie și acesta ar fi fost și motivul pentru care pe 7 septembrie 2014 a fost oprit în trafic de către Poliția Rutieră. ”Polițistul care m-a oprit, Robert Vigaru, are firmă de transport persoane pe traseul respectiv și el m-a urmărit de mai mult timp să mă oprească. Acum doi ani m-a oprit fără să fi avut vreo abatere sau ceva în trafic, ne-am certat atunci, m-a sancționat pentru că aveam persoane în mașină, deși eram și rude și mi-a oprit buletinul, eu crezând că o să mi-l trimită ulterior prin poștă alături de alte documente. De doi ani nu am mai putut să-mi ridic actul”, a spus Gheorghe Pasăre.

Bărbatul spune că este șofer profesionist și că din asta trăiește, dar în lipsa actului de identitate nu a mai putut pleca în străinătate să muncească. ”Nu mai vorbesc că din 2014 până în prezent am mai fost sancționat de vreo cinci ori pentru că nu am prezentat actul de identitate. Este un abuz, i-am scris și comandantului, dar degeaba”, a spus Gheorghe Pasăre.

 Ce a spus polițistul

Cert este că nici instanțele de judecată nu i-au dat dreptate bărbatului care de doi ani nu are buletin. Ultima instanță de judecată a dispus ca bărbatul să-și facă un alt act de identitate pe cheltuiala proprie. ”Am acționat și în instanță, însă nu mi s-a făcut dreptate. Judecătorul mi-a spus să-mi fac altă carte de identitate, pe cheltuiala mea. Nu este vorba de cheltuială, că puteam să o fac demult, este vorba că dacă eu fac acest lucru este ca și cum aș recunoaște că am transportat persoane ilegal și nu este adevărat”, a spus Gherghe Pasăre.

Inspectoratul Județean de Poliție Gorj a refuzat să ofere un punct de vedere în acest subiect spunând că nu este de competența lor. Cert este că polițistul Robert Vigaru a depus la instanță un raport în care a consemnat că sancționarea contravențională s-a produs în contextul în care bărbatul transporta în autoturism persoane fără a poseda autorizație pentru transport public persoane, existând plângeri ale transportatorului autorizat pe traseul Mătăsari-Târgu Jiu. 

Vizualizări: 843

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: