Un bătrân şi-a donat apartamentul copiilor din Centrul de Plasament

Teodor Buică din Târgu Jiu şi-a donat toate bunurile şi banii agonisiți de-a lungul vieţii Centrului de Plasament din Târgu Jiu, cu puţin timp înainte de a muri. Un număr de șase adolescenţi care trebuie să plece din centrele de asistenţă socială se vor muta în noua locuinţă.

Teodor Buică, în vârstă de 80 ani, a decedat zilele trecute, după ce şi-a exprimat, în mod legal, dorinţa de a-şi dona apartamentul împreună cu restul averii copiilor din Centrul de Plasament. Bărbatul, de profesie inginer, fusese căsătorit, soţia îi decedase şi nu avea urmaşi. În timpul vieţii acesta perfectase anumite forme legale cu soţia, care permiteau ca acela care trăieşte mai mult să posede toate bunurile. În ultima perioadă bătrânul a beneficiat de serviciile de protecţie socială de la Suseni. Înainte de a fi internat în această instituţie, Teodor Buică se îmbolnăvise şi nu se mai putea ridica din pat. Nemaiputându-se alimenta, bătrânul stătea închis în casă şi ţipa de foame. Alertaţi de strigătele sale, vecinii au anunţat autorităţile. Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu au contactat conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj în vederea găsirii unor persoane specializate care să-l îngrijească pe bărbat.

Referitor la această situaţie, Constantin Preoteasa, directorul DGASPC Gorj ne-a declarat: ”Am fost contactat de primarul Florin Cârciumaru, care ne-a explicat că într-un apartament de pe strada 8 Mai este un bătrân care ţipă de foame. Ne-am deplasat la faţa locului şi am găsit un bărbat imobilizat la pat care era nemâncat de mai multe zile. Ne-am hotărât să-l internăm la Centrul de Servicii şi Protecţie Socială de la Suseni, întrucât era pensionar şi nu avea pe nimeni care să-l îngrijească. La 2 luni după ce a fost internat a decedat. Înainte de a muri, Teodor Buică a fost de acord să ne doneze apartamentul mobilat, pământurile lui din anumite sate şi suma de 800 milioane de lei vechi pe care o strânsese în ultimii ani de viaţă. Am devenit proprietari prin notariat. Ca orice bun care ne parvine prin donaţii, apartamentul a intrat în patrimoniul Consiliului Judeţean, urmând ca în perioada imediat următoare să ne fie dat în folosinţă”.

De asemenea, directorul DGASPC a mai precizat: “Atunci când s-a zvonit intenţia bătrânului de a ceda apartamentul statului rudele sale din partea soţiei începuseră să dea târcoale pe la porţile Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Socială Suseni, deşi până atunci nu-l vizitase nimeni niciodată”.

Acest apartamentul cu 2 camere urmează a fi vândut şi cumpărat altul cu 4 camere în care să locuiască 6 tineri care au depăşit vârsta de instituţionalizare. Directorul Constantin Preoteasa a menţionat: “Intenţionăm să-l vindem sau să-l dăm la schimb cu unul cu 4 camere plus diferenţa. Vom căuta un apartament în Debarcader sau în zona Paralelei 45, pentru ca tinerii să poată fi supravegheaţi în permanenţă. Vrem să mutăm în noua locuinţă 6 tineri care să stea câte 2 în cameră, iar sufrageria să fie comună. Apartamentul care ne-a fost lăsat moştenire are mobilă veche de bună calitate, televizor, maşină de spălat şi alte obiecte electrocasnice”.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: