Un deputat PSD a câştigat bani buni din gunoaiele strânse în Gorj

Are o firmă de salubritate şi câştigă sume colosale din simpla adunare a gunoaielor pe care gorjenii le aruncă la tomberon zi de zi. Politicianul în cauză nu este unul de pe malul Jiului, ci tocmai de la malul mării, Eduard Martin fiind la al treilea mandat ca parlamentar al PSD.

Martin este acţionar la Polaris M Holding, valoarea acţiunilor societăţii fiind de 250.000 de lei, conform declaraţiei de interese pe care parlamentarul a trebuit să o completeze la începutul mandatului. Martin are acţiuni la 10 firme, dar Polaris îi asigură cele mai mari câştiguri, mai ales că firma operează nu doar la Constanţa şi Târgu Jiu, ci şi la Arad şi în alte oraşe de pe litoralul românesc.

Doar ca şi consilier la propria sa firmă, Martin a încasat anul trecut peste 52.000 de lei, ceva mai mult decât a luat de la Camera Deputaţilor. Dacă suma vi se pare mare nu vă miraţi prea mult pentru că dividendele primite de acţionarul Eduard Martin de la Polaris M Holding au fost de 1.827.249 lei, de la celelalte firme ale sale deputatul câştigând încă aproximativ 800.000 de lei. Asta şi explică numărul mare de conturi în lei şi euro pe care acesta le are, maşinile de ultim model cu care se plimbă, dar şi dotările pe care le au firmele sale pentru a-şi onora contractele.

Legea îl obligă pe Martin să îşi declare toate contractele pe care firmele sale le derulează cu statul, iar cine are răbdare poate să găsească pe internet toate sumele pe care Polaris le încasează de la instituţiile publice din Gorj. Aici figurează şcoli şi grădiniţe, spitale şi licee, dar şi fostele complexuri energetice din judeţ, precum şi unităţi militare, sumele variind de la câteva sute de lei pe lună, la câteva zeci de mii, în funcţie de cantitatea de gunoi adunată de la fiecare beneficiar în parte.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: