Un derby al salvării de la retrogradare

Universitatea Craiova – Pandurii era altă dată un meci atractiv pentru ambele echipe ale Olteniei şi un derby de orgolii. Situaţia din clasament a celor două formaţii a făcut ca acest joc să devină un derby al supravieţuirii. Un meci de care pe care cum se spune în fotbal, joc în care fiecare echipă are sabia deasupra capului. 

Aflaţi într-o formă foarte slabă acum, craiovenii ar putea fi învinşi de „panduri” pe teren propriu dacă echipa gorjeană îşi va continua evoluţia pe aceeaşi pantă pe care a început după întreruperea campionatului. Grigoraş speră că aşa va fi şi se aşteaptă la o victorie la acest meci, deşi nici un egal nu l-ar deranja foarte mult.

Pandurii pot să profite acum de decăderea Craiovei şi să tranşeze în favoarea lor lupta pentru evitarea retrogradării. Derbiul oltean care altă dată năştea mari orgolii între cele două tabere a ajuns unul al suferinţei sau mai bine zis al supravieţuirii. Schimbarea antrenorului de pe banca Craiovei poate fi şi aceasta favorabilă pandurilor, dar poate fi privită şi ca o motivaţie în plus a craiovenilor. „Nu ştiu dacă e bine sau e rău că s-a schimbat antrenorul, asta ştiu ei mai bine, pentru noi e important să menţinem acum ascensiunea de la ultima partidă şi să păstrăm tonusul pe care l-am avut în partida cu CFR Cluj”, a spus Grigoraş aseară înaintea plecării spre Craiova, apreciind ca deosebit de important acest joc.

„E un meci important pentru ambele echipe şi fantastic de greu, ne desparte doar un singur punct. Sigur că m-ar mulţumi şi un rezultat de egalitate dar asta nu înseamnă că vom merge acolo să ne apărăm sau la 0-0. Vom încerca să ne jucăm şansa noastră, sunt convins că şi cei de la Craiova sunt conştienţi de importanţa jocului şi că orice punct pierdut le va îngreuna şi lor situaţia. O eventuală victorie a lor le-ar readuce şi lor speranţele”.

„Craiova rămâne o echipă periculoasă”

Preşedintele Eugen Pârvulescu consideră şi el Craiova la fel de periculoasă chiar dacă a avut probleme în ultimele etape: „Craiova e periculoasă, antrenorul lor s-a schimbat acum, iar oltenii după cum se ştie renasc de multe ori. Au şi jucători de valoare cu nume şi experienţă de aceea cred că va fi o partidă deosebit de dificilă. Am încredere în jucători că vor face un meci bun”.

Pandurii s-au antrenat aseară la Târgu Jiu după care au plecat deja spre Craiova unde mai au un antrenament în această seară, la ora oficială a  jocului. În lot Grigoraş i-a convocat pe toţi jucătorii disponibili, lăsând acasă doar pe cei accidentaţi, Voiculeţ, Băcilă şi Matei.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: