Un director şi un sindicalist îşi dispută primăria Motru

Directorul carierei Roşiuţa, Florentin Gheorghescu, este convins că actualul primar din Motru, Dorin Hanu poate fi învins la alegerile viitoare aşa că este hotărât să intre în bătălia electorală. Gheorghescu a declarat că mizează pe sinceritatea pe care o are față de cetățenii din Motru dar mai ales pe o politică și o campanie optimistă. Un contracandidat al lui Gheorghescu la primăria Motru ar putea fi chiar colegul său de serviciu, sindicalistul Nelu Roșca, şi acesta fiind interesat de funcția de primar. Mai mult, un alt director din minerit, Sorin Iovan, ar putea candida. Ultimul cuvânt îl are însă Partidul Democrat Liberal.

Dorin Hanu nu duce lipsă de contracandidaţi la alegerile de anul viitor. Directorul carierei Roșiuța, Florentin Gheorghescu, spune că intră în luptă plin de optimism și este convins că îi poate face față lui Hanu. ”Dacă aș pleca de la premiza de greu de bătut atunci nu aș mai candida. Cred că am șanse, mizez pe sinceritatea față de locuitorii municipiului și din satele învecinate, mizez pe o campanie optimistă și pe o politică optimistă. Am încredere în forțele mele și. O să merg în campanie alături de domnul Militaru. Cred că avem mai multe șanse împreună”, a declarat la Radio Infinit Florentin Gheorghescu, directorul carierei Roșiuța.

Nelu Roşca, de acord cu Gheorghescu

Sindicalistul Nelu Roșca ar putea fi contracandidatul lui Gheorghescu pentru funcţia de primar. Deşi cu altă ocazie a declarat ferm candidatura la Motru, ieri spunea că nu este hotărât să intre în lupta pentru primărie, dar vede cu ochi buni candidatura directorului său de la Roșiuța. ”Este dreptul dumnealui, probabil că este și el dezamăgit de ce se întâmplă în zona Motru. Și eu și dânsul avem calitatea de cetățean al municipiului și avem tot dreptul să candidăm. Deocamdată eu am probleme sindicale de rezolvat și apoi voi decide dacă candidez sau nu”, a declarat Nelu Roșca.

Sondajul contează şi nu prea

Elanul celor doi candidaţi din Motru ar putea fi tăiat de reprezentanţii PDL care spun că se va face un sondaj de opinie la Motru în urma căruia va fi luată decizia finală. Dan Vâlceanu, purtătorul de cuvânt al PDL Gorj, a spus că deocamdată nu au fost făcute sondaje. Vâlceanu a spus că sondajele pe Motru şi Târgu Jiu vor fi făcute de organizaţia centrală, dar plătite de PDL Gorj şi costă. Mai mult, acesta a menţionat că decizia finală va fi luată de Consiliul Consultativ Local până în martie 2012, fără nicio legătură cu rezultatul sondajului.

REPROŞ

Acesta a mai arătat și care au fost lucrurile promise de actualul primar Dorin Hanu și pe care nu le-a dus la îndeplinire nici în ziua de azi. ”Știm cu toții că domnul Hanu nu a făcut nici până azi sistematizarea cimitirului, nu a făcut ce trebuia făcut la spital, nu a rezolvat problema coteţelor care sunt și astăzi adevărate focare de infecție”, a declarat Florentin Gheorghescu.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: