Află de aici cât costă un kilogram de carne de miel

Aproximativ 5.000 de miei vor fi sacrificaţi în acest an cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Ciobanii se plâng de faptul că în acest an miei sunt mai mici decât anii trecuţi din cauză iernii foarte lungi.

Şi în acest an gorjenii care vor să aibă pe masa de Paşti tradiţionala carne de miel au de unde alege. Conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare susţin că nu vor fi probleme în acest an în ceea ce priveşte sacrificarea mieilor. Preţul cărnii de miel variază între 18 şi 22 de lei în funcţiei de mărimea mielului. „Din experienţa anilor trecuţi în acest an vor fi sacrificaţi aproximativ 5.000 de miei. O mare parte miei vor fi sacrificaţi în cele patru puncte din Târgu-Jiu, Motru, Rovinari şi Novaci. Sunt cazuri în care se va vinde carne de miel şi direct de la stâne sau din gospodăria ciobanilor. Noi vom monitoriza în această perioadă tot ce ţine de sacrificarea mieilor. Carnea va fi comercializată atât în punctele de sacrificare, dar şi în măcelării şi supermarket-uri”, spune Ion Iliuţă, director DSV Gorj.

20 de lei kilogramul

Fiecare cioban a stabilit un anumit număr de miei pe care îi va sacrifica în preajma sărbătorilor de paşte. Ei se plâng de faptul că în comparaţie cu alţi ani miei sunt mai mici. Când vine vorba de preţ ciobani se gândesc să vândă kilogramul de carne cu aproximativ 20 de lei. „Miei sunt mai mici ca în anii trecuţi, pentru că am avut parte de o iarnă grea. Noi sperăm totuşi să mai crească puţin până la paşte când vor fi sacrificaţi. Noi ne-am propus să sacrificam 80 de miei. Cel mai mare are opt kilograme, iar cel mai mic cinci. De preţ nu suntem încă siguri, dar cred că va fi la fel ca cel de anul trecut. O să vindem kilogram cam cu 20 de lei în medie.” Spune Gheorghe Ion cioban

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: