Un fost director din SNLO dă compania în judecată şi cere daune morale

Fostul director de la Medserv Min SA, Marcel Iacobescu, va da în judecată Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) din cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO). Iacobescu are o listă întreagă de nereguli prin care a fost posibilă schimbarea sa din funcţie, deşi avea contract până în iulie.

Iacobescu spune că la schimbarea sa din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, ar fi trebuit demis şi din funcţia de administrator. Din acest motiv va cere revocarea tuturor hotărârilor luate din noiembrie 2010 şi până în prezent, pe motiv că deciziile sunt ilegale. Pentru mai mult timp, Consiliul de Administraţie al societăţii a ajuns să aibă şase administratori, deşi potrivit legii trebuia să aibă un număr impar de membri. O altă neregulă invocată de Iacobescu ţine de faptul că din data de 4 aprilie 2011, toate hârtiile societăţii au fost semnate de Speranţa Bălan, numită director interimar, deşi Iacobescu nu primise decizia de eliberare din funcţie, lucru care s-a întâmplat abia în data de 18 aprilie 2011. Pe lângă alte motive, Iacobescu îi acuză pe membrii AGA de faptul că l-au eliberat din funcţie, deşi acesta avea contract pe perioadă determinată, care expiră în iulie. „Având în vedere toate acestea voi urma paşii legali şi voi apela la instanţă. Am făcut demersurile necesare, am documentaţia întocmită, iar acum urmează să depun acţiunea. Consider că mi s-a făcut un abuz şi nu s-a respectat contractul pe care l-am încheiat”, susţine Marcel Iacobescu, fostul director al Medserv Min SA.

Iacobescu vrea să ceară acum şi daune morale. „Având în vedere faptul că în ultima perioadă imaginea mea a fost terfelită în presă, o să cer şi daune morale, dar în primul rând o să cer să mi se plătească salariul de director până la expirarea mandatului meu”, mai spune acesta.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: