Călinoiu îşi duce angajaţii cu zăhărelul

Temerile angajaţilor Direcţiei Generale de Asistenţă şi  pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj cum că nu-şi vor primi drepturile salariale câştigate în instanţă s-au adeverit. Deşi li s-a promis că de Paşte vor primi banii, circa 2.000 de lei pentru o mie de persoane, oamenii au fost informaţi ieri de către şeful judeţului, Ion Călinoiu, că nu se va întâmpla acest lucru. Motivul: nu au fost prevăzute astfel de cheltuieli în acest trimestru. Călinoiu, aşa cum obişnuieşte, a promis oamenilor ca în luna mai îşi vor primi banii, dar angajaţii se tem că doar vorba ce-i de el. Deşi Călinoiu a fost obligat de instanţă să achite oamenilor drepturile care li se cuvin, el continuă să tărăgăneze punerea în aplicare a hotărârii judecătoreşti.

În urmă cu aproape două săptămâni Curtea de Apel Craiova a dat verdictul: cei 1080 de angajaţi ai Direcţiei pentru Protecţia Copilului Gorj trebuie să-şi primească drepturile salariale prevăzute în contractual colectiv de muncă. Fiecare angajat are de încasat cel puţin 2.000 de lei. În urma sentinţei dată de instanţa de la Craiova au fost informaţi că-şi vor primi banii, de Paşte, însă ordonatorul de credite, în speţă Consiliul Judeţean (CJ) Gorj, prin preşedintele său Ion Călinoiu, întârzie să pună în aplicare hotărârea judecătorească. Înainte de Paşte oamenii nu au primit banii, dar au primit promisiuni. „Luna viitoare se va acorda o tranşă şi apoi în fiecare lună“, a precizat Ion Călinoiu, preşedintele CJ Gorj. 

Directorul Centrului Maternal din Târgu Jiu, Gheorghe Milosteanu, susţine că banii ar putea fi primiţi abia la sfârşitul anului. „După părerea mea mulţi dintre angajaţi îşi vor primi banii la sfârşitul anului“, a precizat Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal Târgu Jiu.

„Vrem promisiuni definitive, ca şi hotărârile judecătoreşti“

Angajaţii DGASPC Gorj s-au obişnuit deja să fie amăgiţi de Ion Călinoiu aşa că nu le rămâne decât să ridice din umeri şi să asculte promisiuni. „Dacă se făceau calculele la timp, cât are de încasat fiecare salariat, poate se acordau o parte din bani acum de Paşte, sperăm ca de această dată promisiunile să fie definitive aşa cum sunt şi hotărârile judecătoreşti“, a declarat Sorin Torop, lider sindicat SANITAS DGASPC Gorj. 

Drepturile salariale ce le au de recuperate angajaţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului reprezintă cheltuieli transport, alocaţie de hrană, refacerea capacităţii, prima de vacanţă pentru personalul contractual şi anumite sporuri.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: