Un fotograf doljean expune imagini cu Gorjul în toată ţara

Fotograful doljean Marinel Tira expune la Curtea de Argeş o serie de fotografii realizate pe Valea Gilortului, în judeţul Gorj. Tira a mai avut în mai 2012, la Târgu Jiu, vernisajul expoziţiei „Pe meleaguri gorjene” ce cuprinde 36 de fotografii alb-negru şi color care înfăţişează trăsăturile esenţiale ale arhitecturii tradiţionale a locuinţelor satelor de nord din Oltenia. Acum, o parte din Gorj va fi cunoscută şi de Curtea de Argeş. Expoziţia de la Curtea de Argeş va fi deschisă astăzi, 19 iulie 2013, şi va rămâne pe simezele muzeului timp de două săptămâni.     

Acesta expune la Curtea de Argeş, la invitaţia Muzeul Municipal, fotografii care înfăţişează Gorjul, o parte dintre ele realizate în tabăra de cercetare de la începutul lunii iulie, în localităţile din Valea Gilortului. Expoziţia îşi păstrează numele precedentelor, "Pe meleaguri gorjene", continuând seria prezentării a ceea ce defineşte Gorjul, turistic si tradiţional. 

Marinel Tira a participat şi la câteva ediţii ale Festivalului internaţional al artelor vizuale GorjFest, iar anul acesta a făcut parte din echipa Taberei de cercetare etnofolclorică organizată anual de către Centrul Judeţean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

Marinel Tira a mărturisit că a ales să petreacă timp îndelungat în Gorj şi să-i surprindă acestuia locuri si momente aparte atât datorita colegului de breasla, artistul fotograf Teodor Dădălau, care l-a făcut sa îndrăgească Gorjul aproape mai mult decât locurile natale, cât şi ospitalităţii de excepţie a mai tuturor oamenilor la casele cărora a poposit cu aparatul de fotografiat. 

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: