Un gorjean în Parlamentul European. Din ce comisii face parte!

Gorjeanul Alin Cristian Mituța și-a preluat mandatul de eurodeputat. Acesta a devenit membru al Parlamentului European după ce Cristian Ghinea a renunțat la mandat pentru a fi ministru.

Mituța a anunțat pe pagina de socializare din ce comisii va face parte: "Voi fi membru plin sau membru supleant în câteva comisii parlamentare, care sunt foarte importante.

- Comisia pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (AGRI) - e cea care definește Politica Agricolă Comună, cu un buget de 336 de miliarde de euro în următorii 7 ani, dar și politica europeană în domeniul silviculturii. Nu mai trebuie să spun că agricultura este un domeniu esențial pentru România. Peste 3 milioane din cele aproximativ 11 milioane de ferme din Uniunea Europeană sunt în România, majoritatea covârșitoare fiind ferme mici și foarte mici, de subzistență. E nevoie să aducem aceste ferme/gospodării în circuitul economic prin lanțuri scurte producător-consumator, prin asociere și investiții în infrastructură pentru a asigura venituri decente pentru fermieri și produse de calitate. Aceste lucruri le putem face inclusiv prin noua politică agricolă comună care este acum în curs de a fi reformată la nivel european.

- Comisia pentru Control Bugetar (CONT) - este cea care controlează modul în care este cheltuit întreg bugetul european de aproximativ 160 de miliarde pe an. Membrii comisiei verifică fiecare instituție și agenție europeană, fac recomandări pentru îmbunătățirea gestiunii fondurilor publice și colaborează cu OLAF, Procurorul European și Curtea de Conturi.

- Comisia pentru Afaceri Constituționale (AFCO) - se ocupă de arhitectura instituțională europeană, de legislația electorală sau de legislația privind partidele și fundațiile europene. Va fi o comisie esențială în următorii ani în contextul în care Conferința privind viitorul Europei ar putea face recomandări pentru modificarea tratatelor europene.

- Comisia pentru Dezvoltare Regională (REGI) - este cea care definește politica de coeziune, care are o dotare financiară de 330 de miliarde de euro în următorii 7 ani. Fondurile de coeziune sunt esențiale pentru modernizarea României și mă voi asigura că regulile europene sunt făcute în așa fel încât să poată permită României să facă investiții eficiente în autostrăzi, căi ferate, spitale, șamd.

- Comisia pentru Muncă și Afaceri Sociale (EMPL) - este cea care se ocupă de drepturile lucrătorilor europeni, de politica de ocupare a forței de muncă, de protejarea drepturilor sociale. E o comisie foarte importantă mai ales fiind dată comunitatea de peste 3 milioane de români care lucrează în țările UE.

- Comisia specială pentru Lupta Împotriva Cancerului (BECA) - se ocupă cu crearea unui cadru european pentru combaterea cancerului, o boală care afectează aproximativ 2,7 milioane de europeni în fiecare an.

- De asemenea, voi mai fi membru în Delegația PE pentru Republica Moldova și membru supleant în delegația PE pentru Parteneriatul Estic (EURONEST). Republica Moldova merită un parcurs care să o aducă cât mai curând în Uniunea Europeană, aceasta fiind una din prioritățile USR PLUS".

Alin Cristian Mituța este din Novaci și activează în PLUS, partidul condus de Dacian Cioloș.

Vizualizări: 2,303

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: